Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Spasovski’den Vali Karadeniz’e Ziyaret « Kula Haberleri

19 Nisan 2024 - 17:17

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Spasovski’den Vali Karadeniz’e Ziyaret

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Spasovski’den Vali Karadeniz’e Ziyaret
Son Güncelleme :

13 Mayıs 2022 - 10:38

48 Görüntülenme

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ülkemize gelen Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski ve beraberindeki heyet, Vali Yaşar Karadeniz’i makamında ziyaret etti.

Vali Yaşar Karadeniz, Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek “Kuzey Makedonya bizim kardeş bildiğimiz ülkelerden bir tanesidir. Ülke olarak sizin iyiliğiniz, gelişmeniz, kalkınmanız bizim için mutluluk vericidir. İki ülke arasında ilişkilerimiz gayet iyi bir şekilde ilerliyor. Ben inanıyorum ki bundan sonra daha da ileriye gidecektir. Sanayi ve tarım alanında Ülkemizin önemli illeri arasında yer alan Manisa ve Kuzey Makedonya arasında da sanayi ve tarım alanında çeşitli işbirlikleri yapmaktan memnuniyet duyarız” dedi. Vali Karadeniz Manisa’nın tarihi ve ekonomik değerleri konusunda da Bakan Spasovski ve heyete bilgi verdi.

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski de Manisa’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek Vali Yaşar Karadeniz’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.  Bakan Spasovski konuşmasına şöyle devam etti : “ Biz hem kardeş ülkeyiz hem de kardeş insanlarız ve bu dostluğun devam edeceğini temenni ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan her alanda devletimize destek sağlamıştır, bundan dolayı hem kendi adıma hem de hükümetim adına kendisine teşekkür ediyorum. 30 yıl önce kurulan Makedonya Göçmenleri Derneğinin kuruluş yıldönümünde burada yaşayan kardeşlerimizle bir araya geldik. Gördük ki gerçekten kendileri hem Makedonya’yı çok seviyorlar hem de Türkiye’yi çok seviyorlar. Aramızdaki birlik ve beraberlik bu kardeşlerimiz aracılığıyla daha da artacaktır. Kendilerine verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Sıcak ve içten karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyoruz, gerçekten ortak kardeşliğimizin olduğunu bu şekilde bir kez daha kanıtlamış olduk”

Ziyarette Bakan Spasovski’ye, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Parlamento Üyesi Belkisa Zeqiri, Eğitim ve Bilim Bakanlığı Devlet Sekreteri Aneta Trpevska, Ustrumca Belediye Başkanı Kostadin Kostadinov, Caska Belediye Başkanı Goran Stojanovski, Mavrovo ve Rostuse Belediye Başkanı Medat Kurtovski, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Petrol Boru Hattı Direktörü Esad Rahiç, Müsadere Edilen Mülklerin Yönetimi Dairesi Müdürü Faton Asani, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Akton Ago, İzmir Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Manisa Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Cevdet Cömert eşlik etti.

Vali Yaşar Karadeniz, Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Milletvekilleri Semra Kaplan Kıvırcık ve Erkan Akçay daha sonra MAK-GÖÇ Derneği tarafından düzenlenen 14. Bahar Etkinliğine katıldı.

Etkinlikte konuşan Bakan Spasovski, iki ülkenin kardeşlik ve dostluk ilişkilerine dikkat çekerek, gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

  1. Bahar Etkinliğinde Makedonya Halk Oyunları ekipleri tarafından çeşitli gösteriler gerçekleştirildi.
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı