Kulalı ve Selendili İş İnsanları Ödül Gururu Yaşadı « Kula Haberleri

28 Mart 2024 - 20:04

Kulalı ve Selendili İş İnsanları Ödül Gururu Yaşadı

Kulalı ve Selendili İş İnsanları Ödül Gururu Yaşadı
Son Güncelleme :

13 Mayıs 2022 - 10:39

52 Görüntülenme

Manisa’nın Kula ve Selendi ilçelerinde kurumlar vergisi, gelir vergisi, istihdam sağlayan ve ihracat yaparak ilk sıralarda yer alan vergi mükellefleri, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından plaketle ödüllendirildiler.

Her yıl düzenli olarak yapılan fakat 2019 yılında başlayan Pandemi nedeniyle yapılamayan    ödül töreni 2018 ve 2019 yılları ödül töreni dün akşam Kula da gerçekleştirildi.

Kula Egemen Tesisleri’nde düzenlenen ödül törenine Kula Kaymakamı Kemal Duru, Selendi Kaymakamı Ali Yıldırım, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, Kula Jandarma Komutanı Nurettin Yarımçam, Selendi Jandarma Komutanı Ömer Can Çeri, Selendi Emniyet Amiri Yardımcısı Korhan İnci, Salihli TSO Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ve Oda üyeleri katıldı.

Toplam 90 kişiye ödüllerin takdim edildiği tören öncesinde bir konuşma yapan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, vergisini veren dürüst iş adamlarını onurlandırmak için düzenlemeyi bir gelenek haline getirdikleri “Ekonomi Ödülleri’ni Manisa’da geniş kapsamlı olarak düzenleyen tek Oda ve Türkiye genelindeki ender odalardan biri olduklarını ifade etti.

Yüksel, kayıt dışılığın yüzde 35-40’lar seviyesine çıktığı bir ortamda, ekonomiye can veren, istihdama katkı sağlayan ödediği vergilerle devleti kalkındıran iş dünyası temsilcilerini yüreklendirmek ve daha fazlasını yapmak konusunda cesaretlendirmeyi amaçlayarak bu ödül törenlerini düzenlemeye devam ettiklerini ifade etti.

Ekonomideki genel durum konusunda ise Yüksel şu değerlendirmeyi yaptı:

“Özel sektör olarak çok borçluyuz. Yeni finansmana ulaşma konusunda zorluklar yaşıyoruz. Dövizdeki ve hammadde fiyatlarındaki aşırı artışlardan dolayı önümüzü görmekte zorlanıyoruz. Yüksek kur artışları nedeniyle enflasyon daha da yükseliyor. Petrole bir yılda yüzde 300 oranında zam geldi. Yılbaşında sanayi elektriğine gelen zam yüzde 156.

Gelirinin önemli bir kısmını tarımdan elde eden bölgemizde tarım girdileri olan zirai ilaç, petrol ve gübrede yüzde 300 oranındaki fiyat artışları nedeniyle çiftçiler üretim yapmakta sıkıntı çekiyor. Sanayici de hammadde bulma konusunda ve üretimde zorluk yaşıyor.”

Törende Kula Kaymakamı Kemal Duru ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da birer konuşma yaparak, ekonomiye ve istihdama katkı sağlayan iş insanları ile bu anlamlı ödül törenini gerçekleştiren Salihli TSO’ya teşekkür etti.

Ödül töreninde Kula ve Selendi’de 2018 ile 2019 yıllarında en çok kurumlar vergisi ve en çok gelir vergisi ödeyen, en çok istihdam sağlayan ve en çok ihracat gerçekleştiren ilk 10 kişiye plaket sunuldu. Salihli TSO, ayrıca Kula ve Selendi’deki 30 yıllık üyelerine de birer hizmet plaketi takdim etti.

Salihli TSO, ödül töreni öncesinde Mayıs ayı aylık olağan meclis toplantısını da Kula’da gerçekleştirdi.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı