Tarihi Kula Sokakları Eski İhtişamlı Günlerine Dönüyor « Kula Haberleri

20 Nisan 2024 - 11:01

Tarihi Kula Sokakları Eski İhtişamlı Günlerine Dönüyor

Tarihi Kula Sokakları Eski İhtişamlı Günlerine Dönüyor
Son Güncelleme :

13 Nisan 2022 - 11:10

54 Görüntülenme

Kula Belediyesi, Mustafa Şapçı Sokağı ilçenin tarihi dokusuna uygun hale getirmek amacıyla sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başladı.

Proje kapsamında tarihi 26 evin dış cephesinin restorasyonu, çatılarının yenilenmesi ve bakımı, gezinme ve dinlenme alanları yapılarak turizme kazandırılacak.

Manisa Valiliği tarafından desteklenen ve Kula Belediyesi tarafından ihalesi gerçekleştirilen proje sayesinde yıllık 100 Bin turist ağırlayan ilçede tarihi bütünlük sağlanacak.

Kula Belediyesi, 17. ve 18. Yüzyıl Osmanlı dönemi konakları ve evleriyle öne çıkan ilçede, turizmin ekonomiye daha çok katkı sağlaması amacıyla yatırımlarını hızlandırdı.

İlçemizin vitrin projelerine yatırım yapmaya devam ettiklerini belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yaptığı açıklmada, “Geçtiğimiz ay yaklaşık 5 Milyon Türk Lirasına ihalesine çıktığımız Mustafa Şapçı Sokakta restorasyon çalışmalarımız başladı. Mimari açıdan göze hoş gelmeyen, tarihi dokuya aykırı yapıların dış cepheleri aslına döndürülecek. Diğer yandan tarihi dokusuna uygun olarak yer döşemeleri ve kaldırım çalışmaları, alt yapı çalışmaları gerçekleştirilecek. Tarihi çarşımızda da sokak sağlıklaştırma çalışmamız devam ediyor. Kulamızın tarihi mirasına sahip çıkmaya ve yaşatmaya el birliğiyle devam edeceğiz. Bu noktada Manisa Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz’e ve Kula Kaymakamımız Sayın Kemal Duruya desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Turistlerin önemli uğrak noktaları arasındaki 1837’de faaliyete geçen ve günümüzde restorasyonu tamamlanarak Meryem Ana Kültür Merkezi olarak hizmet veren, Meryem Ana Kilisesi de sokak üzerinde bulunuyor.,

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı