Kula’da Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera için Afyon’a Teknik Gezi « Kula Haberleri

19 Nisan 2024 - 07:23

Kula’da Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera için Afyon’a Teknik Gezi

Kula’da Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera için Afyon’a Teknik Gezi
Son Güncelleme :

28 Mayıs 2022 - 10:13

65 Görüntülenme

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğinde Kula’ya yapılması planlanan ‘Jeotermal Enerji ile Teknolojik Sera Kurulumu Projesi’ kapsamında Afyonkarahisar Sandıklı ilçesinde bulunan seralara teknik gezi düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğinde uygulanan Çalışan ve Üreten Gençler Programı (CUGEP) çerçevesinde Kula ilçesine yapılması planlanan ‘Jeotermal Enerji ile Teknolojik Sera Kurulumu Projesi’ fizibilite çalışmaları hız kazandı. Çalışmalar kapsamında Afyonkarahisar Sandıklı İlçesinde bulunan topraksız tarıma dayalı teknolojik seralara teknik gezi düzenlendi. Teknik gezide, katılımcılara teknolojik seraların kuruluş süreci ve yapılması gereken yatırımlar hakkında sunum eşliğinde detaylı bilgiler verildi. Düzenlenen teknik geziye Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Tarım Hayvancılık Kırsal Kalkınma Komisyonunda görev alan Belediye Meclis Üyeleri, görevli teknik personeller katıldı.

Teknik gezide basın mensuplarına açıklamada bulunan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “Jeotermal kaynaklar bakımından zengin olan ilçemizde jeotermal enerjinin seracılıkta kullanımına yönelik çalışmaların ve yatırımların artırılmasına yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan bir proje var. Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle Çalışan ve Üreten Gençler Programı (CUGEP) çerçevesinde ‘Jeotermal Enerji ile Teknolojik Sera Kurulumu Projesi’ kapsamında Belediye Meclis Üyelerimiz ve teknik personellerimiz ile birlikte Afyonkarahisar Sandıklı İlçesinde teknik bir gezi yaptık. Fizibilite çalışmalarına başladığımız jeotermal kaynaklı teknolojik sera faaliyetlerinin sahada örneklerini inceledik. Şehrimize katkıları ve destekleriyle öncü olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank’a, Kanlkınma Ajanları Genel Müdürlüğü’ne, Zafer Kalkınma Ajansı’na ve emeği geçenlere teşekkür ederim.” Dedi.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı