Kula Deri İhtisas ve Karma OSB’de Altyapı Çalışmaları, Törenle Başladı « Kula Haberleri

27 Temmuz 2024 - 05:53

Kula Deri İhtisas ve Karma OSB’de Altyapı Çalışmaları, Törenle Başladı

Kula Deri İhtisas ve Karma OSB’de Altyapı Çalışmaları, Törenle Başladı
Son Güncelleme :

20 Ocak 2023 - 16:42

50 Görüntülenme

Karma yapısıyla birçok kişiye istihdam kapısı olacak Kula Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 1. Etap altyapı inşaatı resmen başladı.
Manisa’nın Kula ilçesinde kuruluş sürecine 1997 yılında başlanan, 2020 yılında sektör grubu karmaya dönüşen ve ilçenin kalkınmasına, istihdamın arttırılmasına yönelik önemli projelerden birisi olan Kula Deri İhtisas ve Karma OSB’nin altyapı çalışmaları düzenlenen törenle resmen başladı. 102 Milyon TL keşif bedeli ve %30 tenzilatla 71 Milyon 768 Bin 334 TL bedelle ihale edilen altyapı çalışmaları kapsamında OSB yatırım sahasında gerçekleştirilmesi planlanan 258 hektarlık alanın 1. Etabı olan 81,6 hektarlık kısmında yol, atık su, yağmursuyu, içme suyu, Telekom ve YGAG elektrik şebekesi inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işinin, 2023 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.
OSB Bölge Müdürü Vesile Tuncel’in Kula’nın Organize Sanayi Bölgesi tarihsel süreci ve faaliyetleri hakkında bilgi sunumuyla başlayan törende; sırasıyla yüklenici firma yönetim kurulu başkanı Niyazi Biçer, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz, görüş ve temenniler içeren konuşmalar gerçekleştirdi. İlçe Müftüsü Halil Kara’nın yaptığı dua eşliğinde kurban kesimi ve altyapı çalışmalarının başlatılması için kurdela kesildi. Kula-Selendi yolu Cumhuriyet caddesi güzergahında yer alan OSB alanında gerçekleşen altyapı faaliyetleri başlangıç törenine; Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz, Belediye Başkanı ve Kula Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, Ak Parti ilçe Başkanı Ahmet Palabıyık, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zakir Okulmuş, OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kula Dericiler Odası ve Dericiler Kooperatifi yöneticileri, OSB Bölge Müdürü Vesile Tuncel, yüklenici firma NB Biçer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Biçer katıldı.
“Manisa’nın 5. OSB’sini İnşa Ediyoruz”
Törende konuşan Kula Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosun; “ İlçemizde Organize Sanayi Bölgesi kazandırılması ile ilgili 1997’de başlayan zorlu süreci geride bıraktık. Kula’nın kalkınmasında çağ atlatacak itici bir güç olacak Organize Sanayi Bölgesi ile ilçemizde işsizlik sona erecek. 25 yıllık bir zaman alan Kula Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi, Akhisar, Soma, Turgutlu ve Salihli’den sonra Manisa’nın 5. OSB’si olacak. Ekonomik kalkınma, istihdamla Kula, bölgemizin parlayan yıldızı olmaya adaydır. Yol, atık su, yağmursuyu, içme suyu, Telekom ve YGAG elektrik şebekesini içeren altyapı çalışmalarının 2023 sonuna kadar tamamlanmasından sonra arıtma tesisi, idari binalar, doğalgaz ve bunun gibi üstyapı yatırımlarıyla Kula OSB’de toplam 1 Milyar 123 Bin Tl’lik bir yatırım olacak. Bundan böyle Kula, OSB sayesinde daha çok yatırım, daha çok üretim ve istihdam ile konuşulacak. Organize Sanayi Bölgesi hedefimizin bu seviyeye getirilmesinde Gençlik ve Spor Bakanımız hemşehrimiz Sn. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank’a Manisa Valimiz Sn. Yaşar Karadeniz, Kaymakamımız Birkan Tatlısöz, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, Kalkınma Ajanları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, bugüne kadar emek veren tüm Valilerimize, Kaymakamlarımıza, bütün Müteşebbislere, Kula Dericiler Kooperatifinin tüm Başkan ve üyelerine bir kez daha sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaymakam Tatlısöz; “Kula’ya Yatırım Yapanlar Hem Kazanacak, Hem Kazandıracaktır”
Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz; “İlçemizde faaliyetlerini sürdüren ve dericilerimizin kurmuş oldukları Kula Dericiler Odası ve Dericiler Kooperatifinin girişimleriyle 1997 yılında Deri Organize Sanayi Bölgesi kurulması amacıyla yola çıkılan bu uğurda maddi ve manevi alanda bir çok sıkıntılarla karşılaşılmış ama bundan vazgeçilmemiştir. 2017 yılında OSB arazi sınırları belirlenmiş, 2019 yılında Kula Belediyesi’nin %69 hissesini devralıp taşın altına elini koymasıyla 2020 yılının başında Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin sektör grubunun karmaya dönüştürülmesiyle Kula Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi adıyla yeniden düzenlenen imar planları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanıp 12 Şubat 2020 tarihinde yatırım programına alınmıştır. Yatırım programına alınmasına müteakiben 2021 yılında altyapı uygulama projeleri tamamlanmış ve 24 Kasım 2022 tarihinde ise altyapı ihalesi yapılmıştır. Onca sıkıntıdan sonra kurulma çalışmaları tamamlanan Kula Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi bugün altyapı çalışmalarına başlama sevincini yaşamaktayız. Unutmayalım, Kula’ya yatırım yapanlar hem kazanacak, hem kazandıracaktır. Bizler hep birlikte el ele verdiğimizde Kula’mız her sorunu aşacak, hak ettiği yerlere gelecektir. Bu düşüncelerle şu anda içerisinde bulunduğumuz bu alanda kurulacak fabrikalar ve tesislerin başta Kula’ya ve Kulalı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarında emeği geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank’a, Gençlik ve Spor Bakanımız hemşehrimiz Sn. Mehmet Muharrem Kasapoğlu,’na Manisa Valimiz Sn. Yaşar Karadeniz’e, Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun’da, ilimizde görev yapmış Valilerimize, ilçemizde görev yapmış kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, dericiler odası ve dericiler kooperatifi yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı