Kasırga “Elektriğe Yapılan %127’lik Zam Halkımızı İyice Bunaltmıştır” « Kula Haberleri

26 Nisan 2024 - 18:03

Kasırga “Elektriğe Yapılan %127’lik Zam Halkımızı İyice Bunaltmıştır”

Kasırga “Elektriğe Yapılan  %127’lik Zam Halkımızı İyice Bunaltmıştır”
Son Güncelleme :

03 Şubat 2022 - 11:58

67 Görüntülenme

Cumhuriyet Halk Partisi Kula İlçe Başkanlığı yapılan elektrik zamlarına tepki amaçlı bugün Kula da basın açıklaması yaptı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga ve parti üyeleri Kula Park Kahvesi önünde yaptığı basın açıklamasında yapılan zamların bütün vatandaşlara en başta da esnaflara çok ağır geldiğini yapılan zamlara yeniden düzenleme getirilmesini söylediler.

 

Basın açıklamasını yapan CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga “Değerli Kulalı Hemşerilerim ,

Bugün burada elektrik kilovat saatine yapılan fahiş zammı ve artan fatura tutarlarını konuşmak ve protesto etmek için CHP ; İYİ parti olarak toplanmış bulunuyoruz.

AKP ve MHP nin başını çektiği Cumhur ittifakı son aylarda iğneden ipliğe yaptığı zamların yanında elektriğe yatığı  %127 lik zamla halkımızı iyice bunaltmıştır. Temel gıda maddelerine , benzin ve mazota her gün zam gelmekte dolayısıyla  Cumhur İttifakı gözünü vatandaşın cebine dikmiş durumdadır.

Vatandaşımızı enflasyona ezdirmediğini iddia eden hükümet ; memur ve memur emeklisine %30 ; Bağ- Kur ve sigorta emeklisine %25 ; Asgari ücretliye 4253 TL verdik diye öğünen hükümet yaptığı zamlarla kaşıkla verdiğini kepçeyle geri almış oldu.

Elektrik faturalarındaki TRT payını , Enerji tüketim fonunu kaldırdık derken faturalara gelen katmerli zamlarla vatandaşın cebindeki ve sokaktaki yangını görmez duymaz oldu.

Elektrik dağıtım şirketlerini zengin etmeye yemin etmiş gibi davranan AKP VE MHP iktidarı kış gününde vatandaşın cebindeki üç kuruş parayı da sermaye gruplarına aktarmaktan geri kalmıyor. Bize de tasarruf edin öğütleri veriliyor. Böylesi bir ortamda ne vatandaş evindeki ışığı rahatça açabiliyor, nede sanayiciler üretimlerine devam edebiliyor.

Burada bir şeyi daha belirtmek istiyorum sayın Cumhurbaşkanın emriyle elektrik tüketim barajı 150 kw den 210 kw ye çıkarıldı. Bu değişikliğin faturamıza getirisi 40 – 50 lira civarındadır. Benzetmek gibi olmasın ama vatandaşın önce ayağını kırıp ; sonra koltuk değneğine muhtaç ettiler.

Konuştuğumuz bazı esnaflar gelen elektrik faturası tutarının dükkan kirasını geçtiğini söyleyip ne yapalım dükkan mı kapatalım diye dert yanıyor. Bundan sonra esnafımız (ELEKTRİK ÇARPTI KAPALIYIZ) logosunu kullanacak sanırım.

CHP ile İYİ parti meclis grubu olarak elektrik su ve doğalgaz faturalarından KDV alınmasın diyen yasa teklifimiz , mecliste AKP ve MHP ‘ nin oylarıyla red edilmiştir.

Bir başka konuda ileri saat uygulamasının kalıcı olmasıdır. Bu sayede sabahın köründe çocuğunu okula gönderen aileler enerji tasarrufu değil daha çok elektrik tüketmiş oluyorlar.

Elektrik dağıtım şirketlerine ve iktidar sahiplerine sesleniyoruz. Vatandaşın cebine göz dikmenin faturası , bilin ki bu sefer yapılacak ilk seçimde sandıkta kesilecektir.

Basın açıklamamız burada sona ermiştir. Katılan tüm vatandaşlarımıza ve basın mensubu arkadaşlara teşekkür ederiz” dedi.

 

 

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı