ECEVİT KADAR OLAMADINIZ!!!! « Kula Haberleri

20 Nisan 2024 - 18:10

ECEVİT KADAR OLAMADINIZ!!!!

ECEVİT KADAR OLAMADINIZ!!!!
Son Güncelleme :

29 Eylül 2022 - 13:38

54 Görüntülenme

TARIM  BAKANLIĞI TMO YU DERHAL UYARMALI!!! ÜZÜM ÜRETİCİSİ YOK EDİLMEMELİ.

 

Sayın Cumhurbaşkanımız üzüm fiyatlarını açıkladığında çiftçimiz bir hayal kırıklığı yaşadı. Çünkü 27 TL üreticiyi zor durumda bırakıyor. Artan mazot, gübre, ilaç fiyatları çiftçinin belini iyice büktü.

 

Gelin görün ki, artık üretici 27 TL yi mumla ara oldu. Yağan yağmurlar, hastalıklar üzüm üreticisini mahvetti.

 

TMO AYRI TÜCCAR AYRI VURUYOR ÜRETİCİYE

 

TMO sanki üreticinin yanında değil, bir ticaret ehli yani tüccar gibi davranıyor. Armudun sapı üzümün çöpü edasıyla mal alıyor. Hiç yağmur görmemiş üzüme ret cavabi veriyor. Gerekçesi ise üzüm yasmis.

 

ECEVİT KADAR OLAMADINIZ!!!!

 

Geçmiş yıllarda 1 ay sergide kalmıştı üzümler çamur olmuştu. Hiçbir tüccara almadı. Devlet tüm insiyatifini kullandı ve TEKEL’in tüm üzümleri hiçbir şart aramadan almaya karar verdi.

 

TMO böyle yılda üreticiye sahip çıkmayacak ne zaman çıkacak. Evet doğal bir afet yaşandı. Ama çözümü bu olmamalı. Depremlerle yıkılan evlerin nasıl yenisi yapılıyor vatandaş mağdur edilmiyorsa, üzüm üreticisi de mağdur edilmemeli.

 

TMO ŞARTSIZ MAZERETSİZ TÜM ÜZÜMLERİ ALMALI…

 

Evet hemde hiç bir şart aramadan almalı. Bu doğal afat 40 yılda bir oluyor. Böyle zamanda da devlet üreticisinin yanında olmayacaksa bundan sonra da hiç olmasın daha iyi. Devletin de zarar görmesini istemiyorum elbet. Yağmurlu olan üzümleri tip dışı olarak alabilir. Yağmurlu uzumlere bir fiyat verebilir.  Amaç üzüm yemek Bağcıyı dövmek değilse eğer yetkililer gerekeni yapmalı. Kimse mağdur edilmemeli.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı