Başkan Tosun’dan 2021 Yılını Değerlendirmesi ve Yeni Yıl Müjdeleri « Kula Haberleri

29 Mart 2024 - 02:16

Başkan Tosun’dan 2021 Yılını Değerlendirmesi ve Yeni Yıl Müjdeleri

Başkan Tosun’dan 2021 Yılını Değerlendirmesi ve Yeni Yıl Müjdeleri
Son Güncelleme :

02 Ocak 2022 - 12:13

56 Görüntülenme

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajda 2021 yılında yaptıkları çalışmalarla 2022 yılında gerçekleştirecekleri projeleri değerlendirdi.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, birçok sarsıcı ve sıkıntılı badirenin yaşandığı 2021 yılında, tüm zorluklara rağmen Kula adına önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Kula’nın 2018 yılında yeni hizmetlerle buluştuğunu belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, mesajında ; “Geride bıraktığımız 2021 yılında bölgemiz ve ülkemizde yaşanılan çeşitli zorluklar ve sorunlara rağmen ilçemizi daha iyi noktalara ekonomik kalkınma hamlelerinden sosyal yaşama, toplu konuttan ulaşıma, çevreden sağlığa, spordan sosyal hizmetlere varıncaya kadar birçok alanda önemli adımlar attık” ifadeleri kullandı.

 “2021’DE DE BAHANE DEĞİL HİZMET ÜRETTİK”

2021 yılı içerisinde tüm zorluk ve sıkıntılı geçen süreçlere rağmen üretken belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Tosun; “Bu yılın son çeyreğinde yaşadığımız ekonomik sıkıntı sürecinde vatandaşımızın yükünü hafifletme maksadıyla Ekim ayından itibaren Halk Ekmek üretim ve satışına, Aralık ayı başından bu yana da tanzim un satışlarına devam ediyoruz. Kula Halk Ekmek olarak şu an günlük üretimimiz 1200 ekmek, yeni yıldan itibaren üretim kapasitemizi arttıracak gerekli tesisleşmelerin çalışmalarına da başladık.” dedi.

“TEKSTİL’İN YENİ JÖNÜ KULA OLACAK”

İlçenin ekonomik kalkınmasını sağlamak için önceliklerinin istihdam alanlarını genişletmek için büyük çaba harcadıklarının altını çizen Başkan Tosun; “İlk olarak başlattığımız tekstil projesi, ardından bebek maması fabrikası, şimdi de Ağartıoğlu Deri ile imzaladığımız istihdam işbirliği protokolü kapsamında 400 kişiyi iş sahibi yapacak deri tekstil üretim faaliyetleri Ocak ayında başlayacak.  Kula Deri İhtisas ve Karma OSB altyapı uygulama projeleri onaylandı. 2022’nin ilk altı ayına kadar OSB’de ilk kazmayı vurmayı hedefliyor ve parsel satışlarına başlıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kalkınma Ajansı ile hazırlık ve proje aşamalarını tamamladığımız yaklaşık 20 Milyonluk yatırımla 10 bin metrekare kapalı alan ve bin kişinin üstünde Kulalıya istihdam sağlayacak yeni bir tekstil fabrikasını daha 2022 yılı içerisinde ilçemize kazandıracağız.

“2022’DE KULA’MIZA HİZMET YILI OLACAK”

2022 yılının da tıpkı 2021 yılı gibi verimli geçeceğine inandığını söyleyen Başkan Tosun; “2021 yılında projelendirdiğimiz, temelini attığımız birçok projeyi de tamamlayarak 2022 yılında Kula halkının kullanımına sunacağız. Tarihi Çarşı, Zafer Okulu, Emre tarihi hamam restorasyonları, Zafer Sokak, Mustafa Şapçı Sokak Sağlıklaştırmaları, 17 Mahalleye Sosyal Çatı etkinlik alanları, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürütülen Gençlik Kampı, Şehir Stadı, Binicilik Tesisi, kırsal mahallelere basketbol, voleybol, futbol sahaları, Jeopark Ziyaretçi Merkezi,  Yeni Pazaryeri  gibi birçok yatırımı tamamlayarak Kula halkının kullanımına sunacağız.

 

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı