15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Kula’da Yapıldı « Kula Haberleri

28 Mart 2024 - 17:26

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Kula’da Yapıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Kula’da Yapıldı
Son Güncelleme :

13 Ağustos 2022 - 7:55

46 Görüntülenme

Program ilk olarak protokol üyelerinin saat 10:00’da şehitlik ziyareti ile başladı. Şehitlikte Kuran tilaveti ve duaların okunmasıyla devam eden programın ardından Yunus Emre Anadolu Lisesi bahçesine şehitler anısına 10 adet fidan dikildi. Program Gaziler derneği ziyareti ile devam ederken ardından Kula Kent Meydanında Bayraklarla Gençler Bisiklet turu yaptı.

 

Süleyman Şah Camiinde Cuma namazının kılınmasıyla mevlidi şerif ve hatim duası okundu. Cuma namazı çıkışında şehit ve gazi yakınları ziyaret edildi ve gündüz programı son buldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Akşam Programı Şah Süleyman Camiinden Kula Kent Meydanına kadar yürüyüşle başlarken Kent Meydanında Mehteran takımı ve Kula Yaren ekinin gösterileriyle başladı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Şehitlerin anısına Kuran tilaveti okundu. Belgeseller ve video gösterimlerinin ardından Kula Belediye başkanı Hüseyin Tosun ve Kula Kaymakamı Kemal Duru Konuşmalarını yaptı.

 

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun konuşmasında “15 Temmuz; milli iradenin, milli birlik ve beraberliğimizin yeniden inşa edildiği kutlu bir zaferin yıl dönümüdür. 15 Temmuz, şehit ve gazilerimizin üstün cesareti, milletimizin büyük fedakarlıklarıyla elde edilmiştir. 15 Temmuz’da Türk milleti; genç, yaşlı, kadın, erkek fark etmeden sokaklara dökülmüş, geçmişte olduğu gibi bir kez daha bu vatan için tek yürek olmuştur. Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi toplumumuz önemli bir süreçten geçmiş ve Türk milleti demokrasi adına büyük bir imtihan vermiştir. Hiçbir hain saldırıdan korkmadan, yılmadan Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize emanet ettiği bu kutlu vatana sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kula Kaymakamı Kemal Duru “Devletimizin büyük gelişimini hazmedemeyen kötü emelli düşmanlar emellerine ulaşmak için kahraman Türk ordumuza, kahraman Türk polis teşkilatımıza, kamu kurumlarımıza sızdırdıkları ve 15 Temmuz gecesi tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir saldırıya kalkışmışlar ve başarısız olmuşlardır. Darbe girişimin ilk saatlerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla  ellerinde ki ay yıldızlı bayraklar ile sokaklara dökülen cesur vatandaşlarımız meydanlara, hava limanlarına, köprülere ve diğer noktalara akmışlardır. Kahraman Vatandaşlarımız bu elim gecede tankların önüne durmuş kurşunlara siper olmuşlarıdır. Tarihimize kazınan bu milli mücadele ile hainlere geçit vermemişlerdir” dedi.

 

Program konuşmaların ardından Kulada Değerli zamanlar müzik ekibinin gösterileri ile devam ederken İlahi ve kasidelerin okunmasıyla saatler 00:13 gösterdiğinde tüm camilerden salalar okunmasıyla son buldu.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı