Yaşayan Müze Kula Fotoğraf Sergisi’ne İzmir’de Büyük İlgi « Kula Haberleri

20 Nisan 2024 - 02:57

Yaşayan Müze Kula Fotoğraf Sergisi’ne İzmir’de Büyük İlgi

Yaşayan Müze Kula Fotoğraf Sergisi’ne İzmir’de Büyük İlgi
Son Güncelleme :

13 Mayıs 2022 - 8:20

55 Görüntülenme

Kula Belediyesi tarafından düzenlenen, Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde Esat Erçetingöz ve Serhan Şarman’ın “Yaşayan Müze Kula” isimli fotoğraf sergisi, İzmir’de açıldı. Sergi, Türkan Saylan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde 15 Haziran’a kadar açık olacak.

UNESCO tescilli ilk ve tek Jeopark’a sahip Kula ilçesinin turizmde  tanıtımı ve görünürlüğünün arttırılması amacıyla gazeteci, fotoğraf sanatçıları Esat Erçetingöz ve Serhan Şarman’ın fotoğrafların yer aldığı Yaşayan Müze Kula sergisi Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde protokol ve sanatseverlerin yoğun katılımıyla açıldı. Kula Maden Suları’nın sponsor olduğu sergi, 15 Haziran tarihine kadar ücretsiz  gezilebilecek. Kula’nın tarihi, kültürel doğal güzellikleri ve yemek kültürünü yansıtan 54 eser, daha önce Kula’da tarihi Essanlar Konağı’nda  ziyarete açılmıştı.
Fotoğraf Sanatçısı Esat Erçetingöz’ün açılış konuşmasıyla başlayan sergi, Kula Yaren Ekibi folklorik şovu ile sürdü. Sunuculuğu ünlü TRT eski Spikeri Murat Ünlü’nün icra ettiği sergide, protokolde bulunan Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun tarafından Konak ve Karabağlar Belediye Başkanlarına günün anısına maket Kula Evi takdim edildi.
Sergi açılışına, protokolün yanı sıra Kültür ve Turizm eski Bakanı Burhan Suat Çağlayan, sergi sponsoru Kula Maden Suları A.Ş. sahiplerinden İş İnsanı Şinasi Zabunoğlu,  TGF Yönetim Kurulu Üyesi Alaettin Yakın, Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı İsmail Aydın,  Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ, İzmir Kulalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Gür, Bayraklı Kulalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Topal, basın mensupları, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Kula tanıtım günü havasında geçen sergi açılışında katılımcılara Kula’ya has yöresel tatlar, su böreği, susam böreği tatlısı, Kula Leblebisi, Kula Maden Suyu ikramlarında bulunuldu.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı