TGF, İBRAHİM AY’I CEMİYET BAŞKANLIĞINDAN İSTİFAYA DAVET ETTİ « Kula Haberleri

28 Mart 2024 - 13:39

TGF, İBRAHİM AY’I CEMİYET BAŞKANLIĞINDAN İSTİFAYA DAVET ETTİ

TGF, İBRAHİM AY’I CEMİYET BAŞKANLIĞINDAN İSTİFAYA DAVET ETTİ
Son Güncelleme :

22 Aralık 2021 - 12:53

132 Görüntülenme

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu bir ofiste savunmasız bir kişiye kalabalık bir grupla, sopalarla saldırı görüntüleri ortaya çıkan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay’ı Cemiyet Başkanlığından istifaya davet etti.

Gaziantep’te Muharrem Sarıkaya’nın gazeteci Ahmet Demir’e attığı tokatın yankıları sürerken, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın bir ofise, bir grup insanla giderek sopalarla saldırıda bulunduğu görüntüleri yayınlandı. Görüntülerin sosyal medya ve internet haber sitelerinde yayınlanmasının ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yayınlayarak İbrahim Ay’ı Cemiyet Başkanlığı’ndan istifaya davet etti.

TGF Yönetim Kurulu’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın savunmasız, akli dengesi yerinde olmadığı söylenen bir kişiye, kalabalık bir grupla sopalarla saldırdığı görüntüleri üzülerek izledik. Hangi nedenle olursa olsun, bir gazetecinin, hele bir meslek temsilcisinin şiddete yönelmesi asla kabul edilemez. Gazetecinin her zaman başvuracağı yol hukuktur, şiddet değildir. Bu olayın hiçbir şekilde savunması olamaz, kendisini esefle kınıyoruz.

Bu görüntülerin yayınlanmasının mesleğimize ve meslek kuruluşlarımıza güveni sarsacağı muhakkaktır. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın görüntülerle ilgili bir özeleştiri yapmasını ve görevini derhal bırakmasını bekliyoruz. Mafya vari bir baskınla mekan basan İbrahim Ay’ın Gaziantep’li meslektaşlarımızı temsil edemeyeceğini düşünüyoruz.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı