TARIM SEKTÖRÜNÜN BAKANLARLA İMTİHANI « Kula Haberleri

27 Temmuz 2024 - 06:29

TARIM SEKTÖRÜNÜN BAKANLARLA İMTİHANI

TARIM SEKTÖRÜNÜN BAKANLARLA İMTİHANI
Son Güncelleme :

06 Haziran 2023 - 14:14

156 Görüntülenme

Seçimlerin sona ermesiyle ülkede nihayet seçim konuşmaları ya da atışmaları bitti. Şimdi sıra kurulacak hükümetin bakanlarında. Nihayet çok geçmeden o da açıklandı.
Hükümet bir süredir ekonomik zorluklarla, enflasyonla, dövizle uğraşıyor. Hal böyle olunca aralarının bozuk olmasına rağmen Sayın Erdoğan ekonominin başına Mehmet Şimşek’i getirdi. İşi ehline vermesi ülke açısından çok önemli.

GELELİM TARIM SEKTÖRÜNE

Tarımda olan yani beklenen yine olmadı. Tarımla hiç alakası olmayan biri tarım bakanı yapıldı. Sektörün içinden olmayan birine niye böyle gözbebeği bir kurum teslim edilir anlamış değilim.
Madem ekonominin iyi olmasını bekliyorsunuz o zaman niye tarımı da işin içine koymuyorsunuz. Ülkemizde ham madde olarak petrol yok, doğalgaz yok, kimyevi madde yok, elektronik güç yok, yem yok tüm bunlar olmamasına karşın elimizde bereketli topraklar var, genç çiftçiler var, güneş var ama bunları ekonomiye kazandıracak kapasiteli insan yok.

NEDEN?

Bu kadar önemsenmesi gereken bir sektör neden bu kadar göz ardı edilebilir? tarımdan gelen para devleti tatmin etmiyor mu? Neden en iyi ekonomistler ekonominin başına bir şekilde geliyor da, tarımın başına neden iyi bir ehil insan gelmiyor ya da getirmiyor.

Pandemide herkes gördü. İnsanlar önce marketler marketlerden de önce gıda reyonlarını bitirdi. Yaşamın olduğu yerde üretim, üretimin olduğu yerde tarım var olmalı. Yeni tarım bakanı için erken konuştum belki ama umarım ben yanılırım. Umarım bakan süper işler çıkarır ve bu ülke tarımı hak ettiği yere varır.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı