“Tarihe altın harflerle bir kahramanlık destanı yazılmıştır” « Kula Haberleri

27 Temmuz 2024 - 04:04

“Tarihe altın harflerle bir kahramanlık destanı yazılmıştır”

“Tarihe altın harflerle bir kahramanlık destanı yazılmıştır”
Son Güncelleme :

20 Mayıs 2024 - 14:01

94 Görüntülenme

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve varoluş mücadelemizin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919; milletimizin bağımsızlık duygularının ilk yansıması, özgür, müreffeh yarınlara yürüyüşü ve kurtuluş zaferine atılan en önemli adımın tarihidir.

19 Mayıs günü Samsun’da başlayan bu bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun ilk adımıdır. Bu ilk adımla yakılan “İstiklal Meşalesi” Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek Kuvayı Millîye hareketiyle vatana yayılmış, nihayetinde bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür.

Aziz Milletimizin, istiklalimiz ve istikbalimizi korumak için genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmış, milletimizin bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tarihe altın harflerle bir kahramanlık destanı yazılmıştır.

Sevgili Gençler;

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Cumhuriyeti biz kurduk; onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz” diyerek bağımsız ve hür Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini sizlere emanet etmiştir.

Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ inancından hareketle bizlerde gençliğimize güveniyor, Türkiye’de spordan sanata her alanda gençlerimizi ön saflarda görmekten gurur duyuyoruz.

Tarihimizden aldığınız güçle, geleceğe güvenle yürüyeceğinize, büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimize sizlerle ulaşacağımıza inanıyor, yüzünüzdeki ışıltıda her geçen gün güçlenen ülkemizin parlak geleceğini görüyoruz.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını Türkiye Yüzyılı yapacak olan Türk Gençliği olacaktır. Buna yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesiyle bizlere bağımsız bir vatan emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Enver ÜNLÜ

Manisa Valisi

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı