SEÇİMLERDE! « Kula Haberleri

26 Nisan 2024 - 00:56

SEÇİMLERDE!

SEÇİMLERDE!
Son Güncelleme :

10 Mayıs 2023 - 7:11

123 Görüntülenme

Sevgili okurlarım;
Azerbaycan’ın, Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekillerinden, Sadıg Qurbanov komisyon Başkanlığında, Malik Hasanov, Mahir Abbaszade, İmam Verdi İsmailov, Vugar Seyidov ve Yeni Azerbaycan Partisi Bakü / Sürexani İlçe Başkanı heyetiyle 8 Mayısta Manisa’mıza geleceklerini, Adalet Kalkınma Partisi İl Başkanlığı tarafımıza bildiri. Geliş amaçlarının Manisa’da yaşayan Azerbaycan kökenli aileleri ziyaret etmek istemleri olduğunu, gelecek olan kafile ile ailelerin buluşturulması konusunda yardımcı olmamızı talep ettiler. Manisa “Azerbaycan Medeniyet Evi” Başkanı olarak üyelerimizin Ata Yurdumuz Azerbaycan’dan gelecek olan Milletvekili kafilesine yardımcı olmak üzere Başkan Yardımcımız Yalçın Taşdemir’in ilgileneceğini belirttik. Gelen kafilenin bir günlük Programı gereği, Yunusemre Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Çerçi’nin ziyaretine Yönetim Kurulumuzla birlikte katıldık. Yunusemre Belediye başkanımızın Manisa’mızın eski Milletvekili olması, Azerbaycan Milletvekili kafilesinin Azerbaycan Türkiye kardeşliği sohbetini daha da koyulaştırdı. Belediye Başkanımızın üstün sıcak ilgisi karşısında, Yunusemre Belediyesi ile Azerbaycan’ın Laçin ile kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi kararlaştırıldı.
Azerbaycan Milletvekili kafilesi ile birlikte, İkinci Ziyaretimizi Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e oldu. Kafileyi Belediyenin kapısında karşılayan, Belediye Başkanımız Sayın Ömer Faruk Çelik, Makam odasında ağırlarken Sohbetin tarihsel boyutu, Belediye Başkanımız ve Azerbaycan heyeti arasında, Türkiye kardeşlik sevgisi yüksek boyuta ulaştı ve Şehzadeler Belediyesi ile Azerbaycan’ın Ağdam Kentinin kardeş kent proje çalışmalarının başlatılması kararlaştırıldı. Sayın Manisa Valimiz Yaşar Karadeniz, Sadıg Qurbanov’un Başkanlığında Azerbaycan Milletvekilleri, Malik Hasanov, Mahir Abbaszade, İmam Verdi İsmailov, Vugar Seyidov ve Yönetim Kurulumuzun katıldığı heyeti merdivenlerde karşılayarak, makam odasında kabul etti. Karşılıklı sohbetler öylesine derinleşti ki, Ahmet Cavad’ın, “Çırpınırdın Karadeniz, bakıp Türkün Bayrağına” Türküsü gibi yürekteki sevgilerinin Coşkuları his ediliyordu, Sayın Valimiz Yaşar Karadeniz heyet başkanı Sadıg Qurbanov’a Manisa Ürünlerini tanıtıcı hediyesini sundu. Ayrılırken Azerbaycan TV. Muhabirine karşılıklı duygularını anlattılar.
Kafile Manisa’mızın, Turgutlu ilçesine Turgutluda yaşayan Azerbaycan kökenli ailelerle buluşmak üzere ayrıldı. Kafileye “Azerbaycan Kültür Evi” Başkan Yardımcısı Kaffar Hangül eşlik etti, Turgutlu’da Azerbaycan Derneğini ziyareti sonrasi, Manisa’ya döndüklerinde, Kurucu başkanlığını yaparak,10 yıl’da Başkanlığını yaptığım “Manisa Azerbaycan Derneği’ne” ziyarete gitmelerine eşlik etmelerini, Başkan Yardımcılarımızdan, Azerbaycan Kültür Derneğinin, ikinci dönem 6 Yıl Başkanlığını yapan, Kaffar Hangül ve 4 yıl Başkanlığını yapan Yalçın Taşdemir’e söylemiştim. Azerbaycan heyeti “Manisa Azerbaycan Kültür Derneği” ziyaretleri sonrası, “Azerbaycan Kültür evi” derneğimizi ziyarete geldiler, Manisa’da yaşayan Azerbaycan kökenli vatandaşlarımızın, Güç Birliği ile yeni kurulan “AZERBAYCAN KÜLTÜR EVİ” Derneğimizin Türkiye ve Azerbaycan arasında Kültür köprüsü olmak için Rahmetli Haydar ALİYEV’in Projesi olan ve Azerbaycan Türklerini kucaklayan bir kuruluş olduğumuzu, Dernekler yasası kapsamında siyasi hiçbir faaliyetimizin olmayacağını, üyelerimizin her siyasi görüş ayrıcalıklarında olduğunu ve karşılıklı saygı ve sevgiye dayanarak güç birliği oluşturmayı şiar edinmiş bulunduğumuzu belirterek Azerbaycan ile Türkiye Devlet ilişkilerinin kardeşlik dayanışması ile yürütülmesinin önemini anlatarak, heyetinin hoş geldiğini, onur verdiklerini belirterek, Teşkilat Başkanlığını yaptığım, Gazeteciler ve Yayıncılar Dernek Başkanlığını ziyarete birlikte gittik. GYD Başkanı İsmail Aydın, Azerbaycan ilişkilerindeki yerlerini Azerbaycanın Basın ve TV kanalıyla ortak istişarelerini anlattı. Heyet Başkanı ve Kafile üyesini KANAL 45 TV. Yayınına alarak, “Azerbaycan Türkiye emektaşlık düşünceleri” konusunda program yapıldı.
Heyet Onuruna düzenlenen akşam yemeğine, “Azerbaycan Kültür Evi” Derneğinin 45 Aile (90) üyesinin katıldığı, Ayrıca “Manisa Azerbaycan Derneği” Başkanı, 5 Yöneticisi ve 10 Azerbaycan Öğrencileri ile katıldı. Yemeğe katılan öğrencilere hoş geldiniz dediğimde, “Başkanım Öğrenciler neden az davet edilmiş” sorusuyla karşılaştım. Kendilerine “Ak Parti Başkanlığının Ailelerle görüşme talebine istinaden bizlerde aileleri davet ettiğimizi” söyledim. Toplantıya Yunusemre Belediye Başkanı, Dr.Mehmet Çerçi, AK PARTİ İL Başkanı Salih Hızlı, Organize Komitesi Bşk. Emre Şener, Gazeteciler ve Yayıncılar Dernek Başkanı KANAL 45 TV sahibi İsmail Aydın, Kars Eski Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İzmir Güney Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Av. Cemal Mehmethanoğlu, İzmir Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Eşref Tuna ve Azerbaycan İzmir Öğrenci temsilcisi Cavid Aliyev katıldılar. Yapılan Konuşmalarda Atatürk’ün ve Haydar Aliyev’in Azerbaycan Türkiye hakkındaki söylem ve düşünceleri ile Azerbaycan Cumhur Başkanı İlham Aliyev’le Cumhur Başkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın kardeşlik anlayışları ve güç birliği konuları konuşmacılar tarafından anlatıldı. 14 Mayıs seçimleri için hiçbir taraflı isim lanse edilmeden konuşmalar Azerbaycan ve Türkiye’nin sürdürülen ortak politikalarının yüksek boyutsallığı anlatıldı. Azerbaycan Milletvekili heyetinin Plaketleri verildikten sonra topluluk Fotoğrafları çekimleri yapıldı. Fotoğraf çekimi esnasında Azerbaycanlı öğrencilerin Provokatör, siyasi amaçlı el işaretlerinin yapılması katılımcılar tarafından hoş karşılanmadı. Heyet kaldıkları otele uğurlandı. 9 Mayıs ta Uçakla Bakü’ye dönmüş olacaklar.
Değerli okurlarım; Bildiğiniz gibi 100 yıllık Cumhuriyet,75 yıllık Demokrasi olan Türkiye tarihi bir seçime gidiyor. Demokratik bir yarış var ve rekabet üst seviyede devam ediyor. Şimdi “AZERBAYCAN MİLLETVEKİLLERİ’nin” Türkiye’mize gelişi ve ziyaretleri ile ilgili sorularla karşılaşmaktayız, malumlarınız olduğu gibi STK olarak Dernekler yasası kapsamında Siyasi faaliyetlerde kurumsal olarak bulunulamayacağımız gibi, ancak kanaat önderleri olarak tasfiyelerde bulunmamız olabilir. Azerbaycan Türkiye münasebetleri Tarihin derinliklerine dayanmaktadır. Çanakkale’den başlar, Kafkas İslam Ordusunun Bakü’yü Ermenilerden kurtarması, Kurtuluş Savaşından Azerbaycan’ın yardımları, Azerbaycan’ın 44 Günlük Topraklarını işgalden kurtarma Savaşında Türkiye’nin destekleri, Türkiye de yaşanan Deprem Felaketinde karşılıklı dayanışmalar Azerbaycan tarafından her zaman olduğu gibi 11 İli kapsayan Depremle ilgili, Afet zadelere (1000) Bin Konutun yapımına başlamasından günümüze kadar her türlü yardımları sürmektedir. Muhtelif şehirlerimize, Azerbaycan’dan Milletvekillerinin gelmesi değişik yorumlara yol açmaktadır. Bu, ziyaretlerin egemen bir ülkenin iç işlerine karışma düşüncesi anlayışının rüzgar’ına kapılmış bir toplum mevcuttur. Oy’sa, Devletlerin Politikalarında devamlılık ilkesi vardır. Aksi hareketler halinde hatalı politikalara gebe kalınır. Türkiye ve Bizler bugüne kadar Azerbaycan seçimlerine hiç müdahil olmadık. Taraf tutmadık. Azerbaycan Halkı kimi seçerse ona saygı duyacağımızı beyan ettik. Manisa’mıza gelen Azerbaycan Milletvekillerinin, Cumhur Başkanımız Recep Tayip Erdoğan’la, Azerbaycan Cumhur Başkanımız İlham Aliyev’in kardeşlik ilişkilerindeki samimi duyguların anlatımını yaptılar. Oylarınızı A veya B partisine veriniz diye talepleri olmadığını görmüş olduk. Azerbaycan Milletvekilleri iyi bilmekteler, Yarın olası bir iktidar değişiminde bu tür taraflı istem hareketleri hiç kimselere fayda sağlamaz. Azerbaycan – Türkiye ilişkileri isimlerden uzak devletten devlete-halktan halka olduğunu. Kardeş olan milletimizdir. İktidarlar gelip geçicidir, esas olan Kardeşsel birliğimizdir.
Sağlıklı Yaşayın , sağlıcakla kalın.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı