SEÇİMLERDE ADAYLAR! « Kula Haberleri

29 Mart 2024 - 13:47

SEÇİMLERDE ADAYLAR!

SEÇİMLERDE ADAYLAR!
Son Güncelleme :

11 Nisan 2023 - 9:29

75 Görüntülenme

SEÇİMLERDE ADAYLAR!
Sevgili Okurlarım,
2023 – 14 MAYIS Millet Vekilliği seçimleri için, Türkiye genelinde Partilere yoğun bir akın başlar iken, Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerini dikkate alan özellikle Türkiye vatandaşı olan Azerbaycan kökenli Türklerin ilk tercihleri, Partilerin içerisinde AK Partiyi 1’ci sıraya oturtarak bir unutla tercih ettikleri görüldü. 2’ci sırada MHP, 3’cü, sırada CHP ve 4’cü sırada ise İYİ Partiyi tercih edenlerin sayısı bu güne kadar görülmeyen bir Rüzgar gücüyle Aday, Adaylıkları için müracaat akını baş göstermiş oldu. Üstüne birde Azerbaycan kökenli Cumhur Başkanı adayı 1oo Bin imzayı aşarak 4’cü sıradan adaylığını ilan etmiş olunca ayran kabarması olurcasına Azerbaycan Kökenli Türk seçmen vatandaşları Parti Genel Merkezlerinin tercihlerini yakinen takip etmeye yönlendirmiş oldu.
Beklenmeyen bir gerçek, Türkiye seçimleri “ Aşure aşına” dönüşmüş konumda. Seçimlerde Parti ortaklıklar veya koalisyonları da diye bileceğimiz bir yöntem geçmiş seçimleri geride bırakarak,aratacak şekilde, seçimlere gidilmeye başlandı. Siyasi Partilerin Genel Merkezlerinin Aday, Adaylıklarını belirleme şekilleri bazı umutları ve pembe hayalleri altüst etti. Azerbaycan Kökenli Türkiye de yaşayan Yaklaşık 7 Milyonun seçmen sayısı 3,5 milyon olan vatandaş üzerinde kabus yaratmış oldu. Diğer taraftan, kendilerini azınlık olarak nitelendirilen, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığını dahi hazmedemeyen 85 bin nüfusun en fazla 35 bini oy kulla na bilen, Ermeni kökenliler listelere girebilirken, 7 Milyon nüfus sahip olanlardan 1 Millet Vekili adayı İstanbul 3’ci Bölge 9’cu sıradan AK Parti den aday olarak, “Hala hatırın kalmasın” misali parti listesinde yerini almış oldu. İstanbul listesinin 2’ci bölge 9’cu sıraya Sevan Sıvacıoğlu yerleştirilmiş. Bu arada, Azerbaycanlı bir çok arkadaşın yanı sıra, “Dünya Azerbaycan Kongresi Başkanı” İş adamı, Dr. Asıf Kurban AK Partiden ve Eskişehir’den Eczacı Cahit Aydın MHP den Aday adayı olurken, İğdır, Kars, Balıkesir İzmir ve İstanbul gibi bir çok şehirden aday, adaylıklarını koydular. Hani derler ya hapşırık umuduyla aday adaylık bu, işteöyle bir şey yaşandı, Listeye giremeyenler üzüldüler, Siyasi partilerden kendilerini temsil ve ilzam edecek Aday, adayları seçmenlerinin umutlarını kırdılar. Fakat sevinç ve umutlarını bağlayan seçmenler işe terazinin kefesine şimdi öne çıkan duygularını değil, Ülkenin refahını, huzurunu ve geleceğini masaya yatırdıklarından seçerek tercihlerini kullanma sinyalini vermeye başladılar. Bunların seçmen sayısı az da değil, en az oy kullanma sayıları 3,5 milyonu bulmaktadır. Azerbaycan kökenli Türk vatandaşlarının HDP ve benzeri Partilerle ilişkileri genelde hiç olmaz ve tercihlerinde de yer almaz.
HDP Yeşil Sol Parti ile seçime girme kararı alarak Listesini ağırlıklı olarak Yeşil Sol Partiye yerleştirmiş oldu. HDP MYK’dan bazı isimleri ve eş genel başkanları aday olarak gösteriliyor. HDP’nin önemli isimlerinden, Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, Onur Hamzaoğlu, Sırrı Sakık aday gösteriliyor.
Sayın Prf.Dr.Yusuf Hallaçoğlu Yeşil Sol Parti ve diğer partilerden kimlerin gizli kimliğe sahip olduklarını umarım tekrar açıklar.
Bu duruma göre, Siyasi Partilerin tercihlerine baktığımızda; Seçmenler olarak Siyasi patilerin dayatmalı tercihlerine zorunlu oy verme alışkanlıklarımızdan vazgeçmediğimiz sürece, güdümlenme kuzuları olarak görülmeye devam edeceğiz. Tercih haklarımızı kullanmazsak, kendimize sormamız gerekecek, “Bu ne biçim bir demokrasi anlayışı, vatandaşlık haklarımıza sahip çıkmıyoruz” ve gelecek nesillere nasıl hesap vererek anlata biliriz.
Sağlıklı yaşayın, sağlıcakla kalın.

 

 

 

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı