Rafet Üçelli Ortaokulu Deprem Analizleri Belirlenene Kadar Boşaltıldı « Kula Haberleri

27 Temmuz 2024 - 02:55

Rafet Üçelli Ortaokulu Deprem Analizleri Belirlenene Kadar Boşaltıldı

Rafet Üçelli Ortaokulu Deprem Analizleri Belirlenene Kadar Boşaltıldı
Son Güncelleme :

24 Şubat 2023 - 14:29

53 Görüntülenme

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından Kula’da bir okul daha deprem analizleri yapılana kadar boşaltılma kararı alındı.

 

Deprem analizleri yapılana kadar boşaltılma kararı alınan Rafet Üçelli ortaokulunda tahliye işlemleri bugün yapıldı. Okulda eğitim olmazken sınıflardaki eşyalar da bugün yetkililer tarafından boşaltıldı.

 

Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Zakir Okulmuş açıklamasında “İlçemiz Bebekli Mahallesinde bulunan Bebekli 75. Yıl İlkokulu 1978 yılında yapılmış ve 50 öğrencisi ile, Bebekli 75. Yıl Ortaokulu 1999 yılında yapılmış ve 57 öğrencisi ile Eğitim Öğretime devam etmekte iken Bakanlığımız ile Pamukkale Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında yapılan depremsellik inceleme sonucunda İlçe Merkezinde bulunan İbrahim Özboyacı Mesleki Eğitim Merkezine taşınmıştır.

 

İlçemiz Zaferiye Mahallesinde bulunan Rafet Üçelli Ortaokulu 1986 yılında yapılmış ve 178 öğrencisi ile Eğitim Öğretime devam etmekte iken Bakanlığımız ile Pamukkale Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında yapılan depremsellik incelemesi henüz sonuçlanmadığından ve Ülkemizde yaşanan depremlerden dolayı tedbir amaçlı analiz sonuçları belirlenene kadar İbrahim Özboyacı Mesleki Eğitim Merkezine taşınmıştır” dedi.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı