NGC; Yalan Habere Nevşehir’den Büyük Tepki « Kula Haberleri

29 Mart 2024 - 17:52

NGC; Yalan Habere Nevşehir’den Büyük Tepki

NGC; Yalan Habere Nevşehir’den Büyük Tepki
Son Güncelleme :

16 Şubat 2023 - 10:49

43 Görüntülenme

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için tüm Nevşehir ve Kapadokya bölgesi seferber olmuş dün ATV’de yayınlanan haber karşısında ise şok olmuştur.
Depremzedeler için otellerinin kapısını sonuna kadar açan Kapadokya turizmcileri bugüne kadar deprem bölgesinden gelip geçen yaklaşık 34 bin kişiyi ağırladı. Halen bölgedeki otellerde 6 bin kişi konaklamakta.
15 Şubat 2023 günü ATV Ana Haber Bülteninde Cem Öğretir ’in sunduğu, Muhabir Ozan Ulaş Caymaz’ın yaptığı haberin içeriğinde Kapadokya Otelcilerini karalayan ithamlarda bulunuldu ve Nevşehir kamuoyunun tepkisini aldı.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, yapılan haber ve konuyla alakalı bir basın açıklaması yaparak şunları söyledi;
Ekici” Yaşanan büyük deprem felaketinden sonra evleri, işyerleri ve hayatları yıkılan, bir terlik ve pijama ile sokakta dondurucu soğukta kalan depremzede vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarının karşılanması adına depremin ilk gününden itibaren Nevşehir Kapadokya bölgesindeki Otelcilerimiz, pansiyoncularımız, KYK Yurtları ve hatta birçok vatandaşımız kendi evlerinin kapılarını sonuna kadar depremzedelerimiz için açmıştır. Otellere ve yurtlara konaklama için gelen vatandaşlarımızın gıda, giyecek ve hijyen malzemeleri, Nevşehir Valiliği, otelci turizm esnafı, Nevşehir’deki yardımsever halkımız ve STK’lar tarafından eksiksiz olarak giderilmiştir. Bütün bunlar yapılmış ve hiçbir depremzede den ÜCRET TALEP EDİLMEMİŞTİR. ATV Ana Haber Bülteninde yayınlanan haberde de mikrofon uzatılan vatandaşların bu yöndeki söylemleri bunun en büyük ispatıdır. Ayrıca bölgedeki turizmcilerimizin servis araçları da deprem bölgesinden gelecek depremzedeler için ilk günden itibaren ÜCRETSİZ taşıma yapmıştır. Hala hazırda başta Nevşehir il merkezi, ilçeleri, beldeleri ve köyleriyle yardımların devam ettiği rekor sayıda yardım TIR’ların bölgeye sevk edildiği, on binlerce depremzedeleri misafir ettiği ilimizde çalışmalar ve yardımlar devam etmektedir. Bu vesile ile Kapadokya ve Kapadokya turizmcilerini karalayan bu haberi kınıyor, haberin düzeltilerek tekrar yayınlanmasını, Nevşehir halkı ve Kapadokya bölgesi turizmcilerinden özür dilenmesini ATV yetkililerinden bekliyoruz” dedi.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı