“Mülki İdare Amirlerinin en büyük ilham kaynağıdır” « Kula Haberleri

27 Temmuz 2024 - 07:04

“Mülki İdare Amirlerinin en büyük ilham kaynağıdır”

“Mülki İdare Amirlerinin en büyük ilham kaynağıdır”
Son Güncelleme :

09 Ocak 2024 - 12:08

83 Görüntülenme

Manisa Valisi Enver ÜNLÜ 10 Ocak İdareciler gününü kutladı.

Vali Ünlü “Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı Genel Kurulu’nda kabul edilen 10 Ocak İdareciler Günü, devletimizin temel yapı taşı olan mülki idarenin, meslekî misyonunun canlı tutulması açısından önemli bir gündür.

Medeniyetimizin mihenk taşı niteliğindeki Şeyh Edebali’nin Osmanlı
Devleti’nin kuruluş felsefesine katkı sağlayan ve Osman Gazi’ye öğüdü olan “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturu Mülki İdare Amirlerinin en büyük ilham kaynağıdır.

Kamu düzenini tesis eden, kurum ve kuruluşların iş ve işlemlerini koordine eden Mülki İdare Amirleri, vatandaşlarımızın huzur ve refahının temin edilmesinde çok önemli görevler üstlenmektedir.

Yaptıkları çalışmalarla devlet politikalarımızın başarılı bir şekilde uygulanmasını sağlayan Mülki İdare Amirleri, kamu hizmetlerinin vatandaşlarımızı memnun edecek biçimde sunulmasını, devlet ile vatandaş arasındaki sevgi ve güven duygusunun güçlenmesini, devletin varlığını ve şefkatini vatandaşlarımızın hissetmesini sağlamaktadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Mülki İdare Amirlerinin önemini “Tatbik eden, icra eden, karar verenden daima daha kuvvetlidir.” sözüyle ifade etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; mensubu olmaktan gurur duyduğum, bu özverili mesleği fedakârca yürüten tüm meslektaşlarımın 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutluyor; hayatlarını kaybeden ve görevi başında şehit düşen idarecilerimize Allah’tan rahmet diliyor, bütün mesai arkadaşlarıma aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir meslek hayatı temenni ediyorum” dedi.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı