Kula’da Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat Şenliği düzenlendi « Kula Haberleri

27 Temmuz 2024 - 10:40

Kula’da Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat Şenliği düzenlendi

Kula’da Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat Şenliği düzenlendi
Son Güncelleme :

03 Ekim 2022 - 8:25

68 Görüntülenme

Manisa’nın Kula İlçesinde Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat Şenliği düzenlendi.

Programa duaların edilmesi, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Encekler Mahallesinde düzenlenen şenliğe katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu konuşmasında, burası siyaset yapılacak bir yer değil. Buradaki asıl amacımız birlikte olmak, beraber olmak, o lokmayı beraber paylaşmak, anı yaşamak. Dediği gibi, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Buna inancımız tam. Sizlerle birlikte olmak çok güzeldi. Sözlerimi tamamlarken başta burada olmamıza vesile olan Bağdatlı Sultan’ın aziz hatırası önünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatırası önünde eğiliyorum. Bu gün kesilen adakların, edilen duaların Allah katında kabul olmasını diliyorum dedi.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen konuşmasında, yıllardır bu geleneği sürdüren, Alevi kültürünü tanıtan yaşatan bu etkinlikte emeği olan başta Belediye Başkanımıza, Muhtarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Anadolu’nun özü sevgidir, barıştır, hoşgörüdür, kardeşliktir. Yunus Emre’nin, Mevlana’nın, Hacı Bektaş-ı Veli’nin yüzyıllar öncesinden bizlere bıraktığı bu birlik ve beraberliğe hoşgörüye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var diye konuştu.

Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz ise, Encekler Mahallesi Yörük-Türkmen boylarından Encüklü aşiretinin kurmuş olduğu bir yerleşim yeridir. Encüklü aşiretinin piri olan Horasan erlerinden Bağdatlı Sultan’ının burada yaşadığı, burada vefat ettiği ve kabrinin de burada bulunduğu hepimizin malumudur. Bağdatlı Sultan’ın adını yaşatmak, genç nesillere tanıtmak, asıl önemli olan Alevi kültürünü sahiplenmek, benimseyip yaşatmak ve daha da önemlisi bazı mihrakların Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Laz-Çerkez diyerek bizleri ayrıştırmaya bölmeye çalışanlara karşı birlikte olduğumuzu ve bilzeri hiç kimsenin bölemeyeceğinin en güzel örneği olduğunu belirtti.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun konuşmasında, Geçen hafta Kenger Selvili Dede, bu hafta da Bağdatlı Sultan’ın makamındayız. Hacı Bektaş-ı Veli hazretleri elin açık, gönlün açık, sofran açık olsun diyor. Bu gün burada elimizde açık, gönlümüzde açık, soframızda açık. Aslanlarla ceylenler aynı kucakta gönül gönüle can canayız. Değerli canlar bizler her dönemde avlu aşı millet olarak bal yapmışız birbirimize hep destek olduğumuzu söyledi.

Şenliğe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz, AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga, MHP Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok, Kula Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Cakan, gaziler, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Kesilen adaklarla yapılan yemekler şenliğe katılanlara ikram edildi.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı