Kula Meslek Yüksek Okulunda 3 Yeni Bölüm Açılacak « Kula Haberleri

29 Mart 2024 - 15:37

Kula Meslek Yüksek Okulunda 3 Yeni Bölüm Açılacak

Son Güncelleme :

01 Nisan 2023 - 7:58

183 Görüntülenme

Kula Meslek Yüksek Okulunda 3 Yeni Bölüm Açılacak

Kula Meslek Yüksek Okulunda 3 Yeni Bölüm Açılacak

İlçemizde eğitim faaliyeti gösteren Manisa Celal Bayar Üniversitesine bağlı Kula Meslek Yüksekokulunda Bilgisayar Teknolojileri bölüme bağlı üç yeni program açılması yönündeki teklif Üniversite Senatosunun 31.03.2023 tarihli toplantısında kabul edilerek Yükseköğretim Kurumuna (YÖK) sunuldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Ahmet Yavuz Çamlı yaptığı açıklamada “Günümüz dünyasında teknolojik değişimler her alanda dijitalleşme ve otomasyonu zorunlu hale getirmektedir. Mevcut gelişmeler, bilişim uzmanları ve programcılar tarafından geleceğin şekillendirileceğini göstermektedir.
Son Yıllarda Dijitalleşme eğilimi ve yeni endüstri devriminin eşiğinde yapay zekâ uygulamalarının artması nedeniyle siber güvenlik riski de artmaktadır.
Günümüzün yeni iletişim ve dağıtım kanalı olan internette ticaret ve e-iş uygulamaları hızla artmaktadır. Ulusal ve uluslararası rekabetin interneti de kapsadığı ve daha yoğun bir şekilde kapsayacağı görülmektedir.

Bu nedenlerle BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜNE bağlı olarak WEB TASARIMI VE KODLAMA, BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VE BİLİŞİM GÜVENLİĞİ PROGRAMLARININ açılmasının bir gereklilik olduğu düşünülmektedir.
Programların açılması, öğrenci alınması, Fiziki ortamdaki eksikliklerin giderilmesi ve Akademik kadroların oluşturulması yönünde çalışmalar hızla sürmektedir. Böylelikle ilçemizdeki Üniversite öğrenci sayısı hızla artacaktır” dedi.

Reklam Alanı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Reklam Alanı
Reklam Alanı