KULA M.Y.O da KOOPERATİFÇİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLADI « Kula Haberleri

27 Temmuz 2024 - 07:30

KULA M.Y.O da KOOPERATİFÇİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLADI

KULA  M.Y.O da KOOPERATİFÇİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLADI
Son Güncelleme :

26 Eylül 2023 - 11:26

40 Görüntülenme

Manisa Celal Bayar Üniversitesi  Sürekli  Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi  (MCBÜSEM)  ile Köy Kop.  Manisa Birliği arasında imzalanan iş birliği protokolünün ilk etkinliği, Kula ilçesinde gerçekleşen Kooperatifçilik Eğitimleri ile başladı.

Doksan üç katılımcının yer aldığı eğitim programının açılışına; Eğitmenler Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman  Murat  Koçtürk, MCBÜSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cenk Yoldaş,  Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi  Gökhan  Kayır, Kula Meslek Yüksekokulu  Müdürü Doç. Dr. Ahmet Yavuz Çamlı, Dr. Ali Geriş ve Köy Kop  Manisa Birliği adına Başkan Yardımcısı Mehmet Sava katılım gösterdi.

Açılış konuşmasında MCBÜSEM  Müdürü  Dr. Öğr. Üyesi Cenk Yoldaş, “Kooperatifçilik, ekonomik kalkınma ve sürdürülebilir tarım açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu eğitim programı, katılımcılara kooperatif yönetimi,  işleyişi ve sürdürülebilirlik konularında kapsamlı bir eğitim sunacak.  Amacımız, katılımcıların kooperatiflerini  daha etkili bir şekilde yönetmelerine ve  bölgelerindeki  tarımsal faaliyetleri geliştirmelerine yardımcı olmaktır” açıklamalarında bulundu.

Açılış programının ardından başlayan eğitimlerde katılımcılar, kooperatiflerin Türkiye’nin ekonomik olarak büyümesi  ve kalkınması açısından büyük önem arz eden işletmeler olduğunu, kooperatif işletmelerinin  büyüme ve kalkınma açısından  görevlerini  yerine  getirirken,  Türk üreticisine  ve tüketicisine katkılar  sağlayacağını söyleyerek,  başladıkları  eğitimden yüksek  fayda  sağlayacaklarını dile getirdiler.

Gerçekleştirilen  iş birliği protokolü  çerçevesinde  bölgenin  ekonomik  kalkınmasına  olumlu katkılarda  bulunmayı  amaçlayan proje eğitimleri,  beş  gün boyunca sürecek.

 

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı