KADER AĞLARINI AMASRA’DA ÖRDÜ « Kula Haberleri

19 Nisan 2024 - 21:56

KADER AĞLARINI AMASRA’DA ÖRDÜ

KADER AĞLARINI AMASRA’DA ÖRDÜ
Son Güncelleme :

24 Ekim 2022 - 6:13

164 Görüntülenme

Sevgili okurlar,

Amasra madeninde 41 can yaşamını yitirdi bizler olayın kazamı kader mi olduğunu tartışıyoruz. Bakın aileler feryat ediyor patlamada yaşamını yitiren madenci Soner Ak’ın eşi Özge Anka haber ajansına şunları söylüyor eşim eve geldiğinde anlatıyordu gaz kokusu çok vardı ilgililere (Şefe) söylediğimizde yapacak bir şey yok bize kömür lazım sizin keyfiniz değil demiş

Madenciler bir an önce tedbir alınmasını söyledikleri halde her hangi bir işlem yapılmamış iş güvenliği ve iş sağlığı önlemleri   alınmamış yani kaza geliyorum demiş

2020 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU (TMMB sunulan rapor)

2020 yıl sonu itibari ile Müessesede 2014 tarihli Norm (belirlenen) kadroya göre;

Pano ayak üretim işçi sayısının 476 olması gerekirken 276’ya

Hazırlık işi sayısı 107 olması gerekirken 30’a

Barutçu işçi sayısı 39 olması gerekirken 1’e

Tarama, söküm ve bakım işçi sayısının 53 olması gerekirken 10’a     Nakliye işçi sayısını 134 olması gerekirken 109’a

Mekanizasyon işçi sayısının 39 olması gerekirken 22’ye düştüğü

Lavvar işçiliği Yerüstü mekanizasyon, elektrik-elektronik, kompresör cihaz bakım tamir, kuyu  vinç, motor, talaşlı imalat gibi yerüstü ve yer altı sanatlarında da belirgin işçi açığı olduğu, yer altı elektrik sistemi kesiliyor.

Sayıştay 3 vardiya tertip yapılmadığı için kritik arızalara zamanında müdahale edilmediği, bu durumun üretimi ve iş güvenliğini etkilediği tespiti yapmış Müessesede nitelikli eleman eksikliği nedeniyle birleştirilmiş olan harici elektrik, kuyu elektrik ve telefon santralı servisleri, üç vardiya üretim yapılmasına rağmen yine personel yetersizliği nedeni ile sadece gündüz vardiyasında çalışma yapmaktadır. Gündüz vardiyası dışındaki arızalara müdahale edilememektedir.

Yer altı haberleşme sisteminde uzun süreli kesintiler olabilmekte, kuyu ihraç sisteminde ve yerüstü elektrik tesislerinde önemli aksamalar meydana gelebilmektedir. Ocakta üretimin, su tahliyesinin, hayati önem arz eden havalandırmanın devamlılığı, merkezi gaz izleme servisi tarafından24 saat takip edilmesi gereken tehlikeli gazların ölçülmesi için sürekli değişen şartlara göre gerekli sistemlerin kurulması….

Önerilen Sayıştay raporunun bir bölümünü sizlerle paylaştım. İş verenin rant uğruna önerileri dikkate almadığı eksiklikleri gidermediği için 41madenci yaşamını yitirdi.

Umarım bundan ders çıkarılır yetkililer gereken önlemleri alır.

Ölen madencilerimize Allahtan rahmet, ailelerine baş sağlığı dilerim.

Her şey gönlünüzce olsun sağlıkla kalın

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı