Kula Haberleri

20 Nisan 2024 - 10:06

Son Güncelleme :

28 Mart 2023 - 13:25

72 Görüntülenme

Gökhan Karaçoban Rüzgarı

 

Manisa Alaşehir’de 2011-2018 yılları arasında kesintisiz belediye başkanı olarak görev yapan, Alaşehir’e önemli hizmetler sağlayan Diş Hekimi Gökhan Karaçoban, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Genel Milletvekili seçimlerinde İyi Parti Manisa’dan Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Gökhan Karaçoban, İyi Parti Manisa İl Başkanlığında açıklama yaptı. Açıklamaya İyi Parti Yunusemre ilçe Başkanı Tufan Akan ve çok sayıda partili katıldı. Karaçoban, açıklamaya katılan herkese teşekkür etti. Ramazan ayını tebrik eden Karaçoban, “Ramazan ayınızı en içten, en kalbi duygularımla kutluyorum. Allah daha nice Ramazanlara, sevdiklerimizle birlikte kavuşmayı nasip etsin. Önümüz bayram. Ondan sonra da 14 Mayıs’ta ikinci bayramımızı kutlayalım inşallah hep birlikte. Rabbim bizlere 21 yıl kabus gibi geçen sürenin sonunda inşallah güzel bir bayramı nasip etsin. İl teşkilatımızın burada diğer ilçe başkanlarıyla sergilemiş olduğu tavırla ilgili şahsıma bir şey alınmıyorum. İşleri vardır, önemli değil. il teşkilatında bu partinin bir üyesi olmak kaydıyla aday adaylığı açıklamayı yapmayı uygun buldum. Burası bizim teşkilatımız. Neticede biz yapılması gereken nezaketin uyulması gereken kurula uyarak gerçekleştirdik. Takdirini sizlere ve kamuoyuna bırakacağım. Kim nasıl değerlendirirse o şekilde değerlendirsin. Ama bilinmelidir ki hiç kimsenin tekelinde ve hiç kimsenin himayesinde hatta kimsenin babasının bakkal dükkanı değil. Herkes hesabını düzgün yapacak. Siyasette 35 sene bitirdim. Bu kadar zaman zarfı içerisinde şunu hep yaptım. Siyaset bir duruş meselesidir. Onu memnun edeyim, bunu memnun edeyim, aman ona hoş gözükeyim buna hoş gözükeyim derken kendi doğru kırmızı çizgilerinizden olursunuz. Farkına bile varmazsınız. Doğru bildiğinizi savunmaya, karşınızda bazı insanlar dahi eğer doğru söylüyorlarsa tebrik etmeye ve takdir etmeye her zaman hazırlıklı olmak zorundasınız. Ne buraya üç kişinin fazla gelmesiyle ne de beş kişinin eksik gelmesiyle kimsenin üzerindeki pullar dökülmez. Bu bir nezaket göstergesidir. Yapan yapar yapmayan yapmaz. Yapanlardan da yapmayanlardan da Allah razı olsun” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener öncülüğünde iktidara geleceklerini vurgulayan Karaçoban, “Ülkemizin içinden geçtiği durum itibariyle biz otobandaki çıkıştan önceki son çıkıştayız. Cumhuriyet tarihimizin belki en önemli seçimine gidiyoruz. Bu seçime giderken de birliğini, bütünlüğünü bozmamış İyi Parti ailesi eminim bundan çok daha karlı çakacak. Bu ülkenin ulvi menfaatleri için lazım olan iktidarı er ya da geç yakalayacaktır. Biz en başından beri değerli Genel Başkanımızın işaretleriyle ülkedeki politikaya ve iç siyasete nasıl baktığımızı çok net ortaya koyduk. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener kendileri cumhurbaşkanı adayı olmayacağını ifade etti. Bu ülkedeki siyasi rejimin parlamenter sisteme dönmesiyle birlikte Başbakan olmayı, aday olmayı ifade ettiler. Bizim hedeflerimiz var. Bizim iadelerimiz var. Biz Türkiye’nin şu içinden bulunduğu durumdan çıkmak ve liyakatsiz insanların, layık olmayan insanların üstlendikleri kamudaki görevleri, bürokrasideki görevleri al aşağı etmek anlamında hızlıca geliyoruz. Vatandaşlarımızın istediği, beklediği, arzuladıkları bizlerle beraber gelecek. Ve parti amblemimizde olduğu gibi bir güneş gibi doğacağız. Liyakatsiz insanların elinde Allah’tan gelen doğal afet tabi ki 6 Şubat’ta çok büyük bir doğal afet yaşadık. O liyakatsiz insanların elinde işi bilmeyen, koordine olamayan insanların elinde o doğal afet felakete dönüştü, daha ileriye gittiler o felaket cinayete dönüştü. Ulaşamadınız, elleyemediniz, dokunamadınız. Gidenlerin anlattığı o çığlık çığlığa seslerin arasında sinirleriniz bozuldu. 50 binden fazla insanımızı kaybettik. On binlerce insanımız hastanelerde yaralı. Ve bu işi tamir etmek gerçekten ülkemizin çok büyük vaktini alacak. İşimizin çok kolay olmadığını biliyoruz. Ama yapacaklarımızı ve ortaya koyacaklarımızı bir plan ve program dahilinde hazırlamış olarak yola çıkıyoruz. Ve inşallah Manisa’mızın, Türkiye’mizin hak ettiği, beklediği seviyeyi yakalamak ve Manisa’mızı bugüne kadar millet meclisinde ve partilerin üst kurullarında gerekli gibi temsil edilememiş halden kurtarmak anlamında bir hedefimiz olacak. CHP’nin, MHP’nin buradan Grup Başkanvekili var. AK Parti’nin neredeyse en ağır toplarından bazıları Manisalıdır ve üst yönetimde görev yapar. Benim partimde bundan sonra Genel İdare Kurullarından tutun Genel Başkan Yardımcılıklarına kadar Manisa olarak temsili şarttır” diye konuştu.

İyi Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı Gökhan Karaçoban kimdir?

Gökhan Karaçoban 05.08.1963 İzmir’de doğdu. İlköğretimi’ni İzmir’de tamamlayan Karaçoban, Ortaöğretimini Alaşehir’de bitirmesinin yanı sıra lise hayatını ise Söke’de tamamladı. Öğrenim hayatına devam etmesiyle Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümünü kazandı. Karaçoban 1985 yılında başarılı bir şekilde mezun oldu. Ardından serbest olarak Alaşehir’de diş hekimi olarak muayenesini kurdu. 1994 yılında siyasete atılan Karaçoban, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Alaşehir Belediye Meclisine Belediye Meclis üyesi olarak seçildi. 1999 yılında da aynı göreve ikinci kez seçildi. Karaçoban, 2002 genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayı olarak katılım sağladı. 2009 yılında üçüncü kez belediye meclis üyesi olarak seçildi. 2009-2011 yıllarında meclisi üyeliği görevinin yanı sıra belediye başkanlığı yardımcısı olarak da görevini sürdürdü. Aynı zamanda 2011 yılında belediye meclisinde boşalan belediye başkanlığına Alaşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. 2014 yılında yapılan mahalli idare seçimlerinde de belediye başkanı olarak seçildi. 2011-2018 yılları arasında başarılı bir şekilde görevlerini yerine getiren Karaçoban, 2018 yılında yapılan genel seçimlerde İYİ Parti milletvekili olmak için Belediye başkanlığı görevinden istifa etti. 2018 yılında genel seçimlerde İYİ Parti’de Manisa 2. Sıra milletvekili adayı olarak seçime girdi. Gökhan Karaçoban, şimdilerde ise 28’ci dönem İYİ Parti milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulundu.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı