“Haftada Ortalama Beş Bin Kişi Geziyor” « Kula Haberleri

29 Mart 2024 - 03:14

“Haftada Ortalama Beş Bin Kişi Geziyor”

“Haftada Ortalama Beş Bin Kişi Geziyor”
Son Güncelleme :

20 Ağustos 2022 - 8:27

39 Görüntülenme

 

Gazeteci Başkan Bakar, “Şehre gelenler önce “Sivas Şehir Müzesini” gezsin sonra kendilerini şehrin tarih kokan meydanında yer alan büyüleyici eserlerin içine bıraksın.” dedi.
Sivas şehir müzesi yaz aylarında gurbetçilerin ilgi odağı oldu.
Sivas Turizm Derneği Başkanı Gazeteci Hakan Bakar, Sivas Şehir Müzesini gezen birisinin Sivas ile ilgili çok geniş bir bilgiye sahip olacağını söyledi.
Sivaslı olup da başka şehirlerde yaşayan ziyaretçilerin yanı sıra başka illerden de Sivas’a gelenler müzeyi gezdikten sonra Sivas ve ilçeleri hakkında geniş bilgi sahibi olduklarını ifade eden, Sivas Turizm Derneği Başkanı Gazeteci Hakan Bakar, şu açıklamayı paylaştı.
“Sivas’ta 1884 yılında dönemin valisi Halil Rıfat Paşa tarafından inşa edilen tarihi valilik binasının zemin katında yer alan, şehrin tarihini ve kültürel değerlerini anlatan Sivas şehir müzesi yaz aylarında gurbetçilerin ilgi odağı konumunda. Sivas’ın tarihi kimliği, geçmişi, geleneği, yöresel lezzetleri, örf ve adetlerinin yanı sıra, sanatını ve zanaatlarını, geçmişten bugüne Sivas’ın halk ozanları ve daha birçok konuyu ön plana çıkaran Sivas Şehir Müzesi herkes tarafından görülmesi gereken müzeler arasında ilk sırada yer almakta. Türkiye’de eşi ve benzerine az rastlanır nitelikte olan Sivas Şehir Müzesi, Sivas şehrinin özeti olarak Sivas Valiliği öncülüğünde şehir içi ve şehir dışından gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördüğü kadar çocuklarında dikkatini çekiyor. Müze içerisinde Sivas’ın geçmişten bugüne tarihi yolculuğundan tutunda, Sivas coğrafyası bitki örtüsünden yerleşim yerlerine, tarihi eserlerinden şehir için hizmet vermiş önde gelen isimlere, Anadolu beyliklerinden padişahlara, ev yemeklerinden sokak oyunlarına, âşıklarından halk oyunlarına, çeyizden ev düzenine kadar birçok materyallerin sergilendiği müzeyi gezenler şehir hakkında geniş bir bilgiye sahip oluyor. Yine yaz aylarının en yoğun olduğu dönem Ağustos ayında Sivas şehir müzesini hafta içi bir günde beş yüze yakın kişi ziyaret ederken, hafta sonu ise bu sayı binin üzerine çıkmakta. Böyle olunca haftalık müzeyi ziyaret eden sayısı ortalama beş bini buluyor.” İfadelerine yer verdi.
Gazeteci Başkan Bakar, Şehre gelenler önce “Sivas şehir müzesini” gezsin sonra kendilerini şehrin tarih kokan meydanında yer alan büyüleyici eserleri yakından incelesin. Müze Şehrin merkezinde Cumhuriyet meydanında tarihi valilik binasının zemin katında yer alması da ayrı bir avantaj. Şehre gelen herkes zaten Cumhuriyet meydanına mutlaka uğruyor. O yüzden ulaşım açısından da çok kolay ulaşılabilir yer alan müzeyi gezenler Sivas’ın genel yapısı ile birlikte ilçelerde de yer alan birçok önemli değerleri ve güzellikleri de yakından görme şansına sahip olarak bilgi sahibi oluyorlar.” şeklinde açıklama yaptı.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı