FRANSA VE TÜRKİYE! « Kula Haberleri

29 Mart 2024 - 02:41

FRANSA VE TÜRKİYE!

Son Güncelleme :

31 Mart 2021 - 12:48

447 Görüntülenme
FRANSA VE TÜRKİYE!

ABD’nin ABC Kanalındaki “ GOOD MORNİNG AMERİKA” Programına katılan çiçeği burnunda ABD Başkanı BİDEN, sunucunun “Putin’in bir katil olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Evet öyle düşünüyorum” diye yanıt vermişti.

ABD istihbaratının Rusya’nın seçimlerde kendine karşı yanlış bilgi yayarak müdahale etmeye çalıştığı bulgusuna ulaşan raporuna da değinen Biden, “Putin bedel ödeyecek” demişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “katil” demesine cevap veren Kremlin, “Biden’ın Putin’e ilişkin yorumu çok kötü ve teamüllerden yoksun. Yaptığı yorumlardır, Biden’ın Rusya ile ilişkiler inşa etmek istemediğini açıkça gösteriyor, artık Moskova ikili ilişkilerde bunu hesaba katacak” ifadelerini kullandı.

Putin; ABD Başkanı Joe Biden’e cevap olarak “ona sağlık diliyorum” açıklamasını yaptı. Vladimir Putin, Biden’ın kendisine yönelik ithamlarına “Başka bir ülkeyi, devleti, halkı ya da kişileri değerlendirmek aynaya bakmak gibidir” cevabını verdi.

ABD Başkanı Joe Biden sefere çıkarken uçağın merdivenlerinde üç kez secdeye kapanırcasına dengesini kaybederek düştü. Ne dersiniz Putin Biden için söylediği “Sağlıklar diliyorum” dileğinin ayna da yansıması olabilir mi?

Başka bir soru, ABD Başkanı Joe Biden’in hastalığı COVİD-19 gibi bulaşıcı olabilir mi?

Fransa Başkanı Emmanuel Makron’da bu hastalığa yakalanmış galiba!

Emmanuel Makron’da Fransa’da 2022 de yapılacak seçimlere “Türkiye’nin müdahale edeceği” suçlamasında bulunmuştur. 24 Mart 2021 tarihinde Fransa Milli Televizyonunda yayımlanan Program da Emmanuel Makron önümüzdeki yıl Fransa’da yapılacak olan Başkanlık Seçimlerine Cumhur Başkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ı işaret edercesine “Türkiye seçimlerimize müdahale edecektir”  “Bu böyle devam ederse Türkiye ile yeniden ilişkiler kurmamız mümkün olmayacaktır.” Diyor.

Bu tür hastalıklar liderler arası bulaşıcı özelliğini sürdürmektedir. 2017-ci Yılda Almanya’da yaşayan Türklere “Angela Merkel” ve partisine oy vermemeye çağrıldığı, iddialarında bulunulmuştu.

Fransa’nın Uluslararası Strateji Araştırmalar Merkezinin Direktör yardımcısı Didyer Billionun ifadeleri de düşündürücü çağrışımlardır.

NATO’nun iki güçlü müttefiki Fransa – Türkiye arasındaki gerginliğin ana sebebi Libya – Suriye ve Dağlık Karabağ olabilir mi?

Son 15 Yılda Fransa – Türkiye ilişkilerinin gerginleşmesi Fransa’nın iç hareketlerinde görülen kargaşaları İslami hareketlerle eşleştirerek İslami karalama ve boykot hedefi göstermesi rol oynamıştır.

Tanrının hikmetine bakın; Covid-19 ile öylesine dengeleri değiştirmiş olmalı ki Süper güçler, İngiltere, Çin, Fransa, Rusya ve ABD hükümlülük vasıflarını kaydederek hükümsüz haline düşmüşlerdir.  Halk deyimi ile “Keçi can derdinde, kasap Piy (Yağ) derdinde.” Artık yağ peşinden ziyade ülke iç kargaşaları ile kendi canlarının derdine düşmüşler galiba.

20 Yıllık Afganistan savaşı bile sona getiriliyor. ABD Başkanı BİDEN’in kurmayları, ABD’nin desteklediği Eşref Hanın Hükumetinin Taliban ile Barış kucaklaşmasını sağlamak için süre tanıyor ve ABD Askerinin 1 Mayısa kadar Afganistan’dan çekileceğini açıklıyor.

Bu arada Yünanistan AKDENİZDE sıcak tatbikatlarını gerçekleştirmiş oldu. ABD Başkanı BİDEN’in Yunanistan’a açık desteği, Fransa’nın silah satışı, Müslümanların Birleşik Arap Emirlikleri ortak tatbikatının ardından şimdide Sudi Arabistan’la ortak tatbikatı ve adalarda Lozan antlaşmasına aykırı Yunanistan silahlanmalar!

İyi haber yok mu derseniz! İyi haber olarak Ermenistan’dan geliyor;

20 Haziran’da sandığa gidileceğini daha önce duyuran Paşinyan, Nisan ayında istifa edeceğini açıkladı. Rus medyasına konuşan Paşinyan, “Nisan ayında erken seçim için istifa edeceğim. Bu dönemde başbakan vekilliğini sürdüreceğim” dedi.         Nikol PAŞİNYAN 29.3.2021 tarihinde Rus basınına yaptığı bu açıklamada “Türkiye Ermenistan’ın düşmanı değildir, çağımız artık eski çağ değil. Düşmanlıklar sürdürülemez konumdadır.” İfadelerine yer verdi.

Sevgili okuyucularım Ülkelerde yaşanalar ve yaşatılanlar bir kefeye sığmıyor artık. Dış siyasetleri, iç siyasetleri ile örtüşmez oldu.

Bizler yine Güneşe dönelim yüzümüzü, karanlıklar arkada kalsın. Sağlıklı yaşayın sağlıcakla kalın.

Reklam Alanı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Reklam Alanı
Reklam Alanı