DOĞAL AFETLER « Kula Haberleri

19 Nisan 2024 - 11:50

DOĞAL AFETLER

DOĞAL AFETLER
Son Güncelleme :

21 Şubat 2023 - 10:30

48 Görüntülenme

Sevgili okurlar,

 

Savaşta ve depremlerde yangınlarda, sel baskınlarında doğal afetlerde mal ve can kaybını en aza indirmek için sivil savunma teşkilatları kurulmuştur.

Bu kuruluşların başında AFAD, TSK, KIZILAY, THK ve STK yer alır. Deprem ve afet olaylarında bu kuruluşlar ilk olarak olay yerine sevk edilir. Kurtarma ekipleri çalışmalarına başlar Sahra hastaneleri seyyar mutfaklar, çadırlar kurularak halkın önemli ihtiyaçları anında giderilir. Yıkılan binalardan ve enkaz altından insanlar kurtarılır.

Bu işlemleri yaparken sevk ve idare organize çok önemlidir.

Zamanında müdahale edilmesi gerekir. Kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği/koordinasyon sağlanması gerekiyor. Ekip olarak çalışılması ve olaylara birlikte müdahale etmemiz gerekiyor aksi halde can kaybı çok olur.

6 Şubat 2023 de meydana gelen deprem sonrası kurtarma ekipleri olay yerine zamanında sevk edilememiş kurumlar arasında organizasyon sağlanamamış talimatlar geç verilerek (bu tür olaylarda talimat beklenmez) olay yerine zamanında ulaşılamamıştır.

 

Doğal afetlerde ekiplerin en kısa zamanda sevk edilmesi kurum ve kuruluşlar arasında iş birliğinin sağlanması çok önemlidir.

Bu nedenle etkin bir koordinasyon sağlanması için; Afet işleri genel müdürlüğü

Sivil savunma genel müdürlüğü Deprem araştırma kurulu

Türkiye acil durum yönetimi genel müdürlüğü Sivil savunma uzmanları kadroları ihdası Seferberlik dairesi başkanlığı

Sivil savunma birliklerinin tüm illerde kurulması Kızılay ve Türk hava kurumunun aktif hale getirilmesi

EMASYA protokolünün yeniden işleme konulması gerekir

Afet yönetmeliğinin gereği olarak tüm kurtarma ekiplerinin malzemeleri ve teçhizatları afet öncesinde hazır hale getirilerek depolanması gerekir.

Bu tedbirlerin alınması dileği ile depremde hayatını yitiren vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar ve yakınlarına sabırlar diliyorum.

Başımız sağ olsun Türkiye’m

Her şey gönlünüzce olsun sağlıkla kalın

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı