CUMHURİYETLE ALIP VEREMEDİĞİNİZ NEDİR? « Kula Haberleri

29 Mart 2024 - 11:29

CUMHURİYETLE ALIP VEREMEDİĞİNİZ NEDİR?

CUMHURİYETLE ALIP VEREMEDİĞİNİZ NEDİR?
Son Güncelleme :

26 Ekim 2022 - 13:06

55 Görüntülenme

Atatürk bu ülkeye en güzel rejim olarak Cumhuriyeti kurup milletimize armağan etmiştir. Eskiden İlk okul Sosyal Bilgiler kitaplarında Cumhuriyetin tarifi şöyle yapılırdı ‘’ Cumhuriyet Halkın Kendi Kendini Yönetmesidir ‘’ Bu tanım ne anlama gelirdi . Şöyle ; Seçtiğimiz milletvekilleri TBMM ‘ de  yasama görevi yaparak kanunları çıkarır , Hükümetin başı ve bakanlar kanunları uygulayarak yürütme görevini yapar , ülkeyi yönetirdi. Bağımsız yargıda hak – hukuk – adalet ilkesiyle tarafsız mahkemelerde yargı görevini yapar , adalet dağıtır diye yazardı.

Ama ne hazindir ki AKP grup başkanvekili MAHİR ÜNAL geçenlerde şöyle demişti :

‘’ Bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim lügatimizi , alfabemizi , dilimizi , bütün düşünce setlerimizi yok etmiştir. Bugün konuştuğumuz Türkçe ‘ nin düşünce üretebilmesi mümkün değildir ‘’ gibi talihsiz bir açıklama yapmıştır. Oysa Osmanlıdan Cumhuriyete geçilirken kırk bin köyün otuz yedi bininde okul yoktu. Okur yazar oranı % 10 bile değildi. Kadınlarda birçok ilde % 1 bile değildi. Harf devrimi ile birlikte okur yazar oranı kadınlarda % 95. 54 , erkeklerde bu oran % 99. 29 olmuştur.

Ey Mahir ÜNAL , sen nankörlüğün vücut bulmuş halisin. Cumhuriyet olmasa sen bırak sandalye – koltuğu oturacak tabure bile bulamazdın. Cumhuriyet sahipsiz değildir. Bu ülke Cumhuriyete sadakatle bağlı milyonların ülkesidir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet daim olacaktır. Mahir ÜNAL ‘ ın eksiği ise başındaki fesidir. Atatürk o ünlü sözü ile bunun böyle olacağını 100 yıl önceden söylemiştir. ‘’ Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır , fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. ‘’

Cumhuriyetimizin bugün 100 yaşına bir yılı kalmıştır. Daha nice 100 yıllarda yaşayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

CUMHURİYET ÖZGÜRLÜKTÜR !

CUMHURİYET DEMOKRASİDİR !

CUMHURİYET HAK – HUKUK – ADALETTİR !

CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR !

CUMHURİYET EN İYİ YÖNETİM ŞEKLİDİR !

OSMAN KASIRGA

CHP KULA İLÇE BŞK.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı