Çök Tutun Kapan Tatbikatı Yapıldı « Kula Haberleri

27 Temmuz 2024 - 11:15

Çök Tutun Kapan Tatbikatı Yapıldı

Çök Tutun Kapan Tatbikatı Yapıldı
Son Güncelleme :

12 Kasım 2022 - 17:30

47 Görüntülenme

Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirilen deprem tatbikatı Kulada da yapıldı.

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) koordinasyonunda, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümü nedeniyle bugün saat 18.57’de ülke genelinde “Çök-Kapan-Tutun” deprem tatbikatı yapıldı. Ülke genelinde ilk kez uygulanan tatbikat kapsamında, saat 18.57’de tüm yurttaşların cep telefonlarına gönderilen “Hayati Uyarı Bildirimi” ile Türkçe ve İngilizce sesli uyarı yapıldı.

 

Kulada da saatler 18:57’yi gösterdiğinde uygulanan tatbikat Yunus Emre Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi, tatbikata Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Okul içerisinde yapılan tatbikatta sınıflarda bulunan vatandaşlar deprem alarmının verilmesiyle birlikte oturdukları sıraların yanlarına çöküp masalara tutunarak bir süre bekledikten sonra görevlilerin sınıflara girerek tahliyeye başlayarak vatandaşların kontrolü bir şekilde okul bahçesine çıkardılar. Okul bahçesinde Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz yapılan tatbikatın önemi hakkında bilgiler verdi.

Tatlısöz açıklamasında “Yapmış olduğumuz tatbikat farkındalık oluşturmak içindir, olası deprem anında yapmamız gerekenleri en iyi şekilde uygulamış olduk çök tutun kapan uygulamasını iyi şekilde öğrenmiş olduk tatbikata katılan tüm vatandaşlarımıza  teşekkür ediyorum dedi.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı