Kula Haberleri

25 Nisan 2024 - 18:39

Son Güncelleme :

20 Ocak 2023 - 11:01

37 Görüntülenme

 

Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı İsmail Aydın yayınladığı yazısında STK başkanlarını hedef aldı.

Başkan İsmail Aydın açıklamasında “Allah nazardan saklasın 35-40 yıl onlardan başka bir yetenek yetişemiyor veya yetiştirilmiyor.

“Bu 40 yıllık başkanlar olmazsa biz ne yapardık”

Normal iş hayatında insanlar 25-30 yılda emekli edilirken bu başkanlar 40-50 yılda başkanlıktan bir türlü ayrılmıyor. Demokrasinin tüm kurum ve kurallarının uygulandığı seçimlerde tek liste uygulaması ile çoğulculuk katılımcılık ilkelerine harfiyen uyuluyor. Maşallah Allah nazardan saklasın. Her şehrin bir bilen takımı oluşmuş, ahbap çavuş ilişkileri ile gemilerini yürütüp duruyorlar. Hak getire. Yahu bu nasıl bir demokrasi anlayışı, nasıl bir yönetim şekli, nasıl bir seçim sistemi. Olacak şey değil, Başkanların ne iş yaptığını da pek bilmeyiz ama ne kadar maaş aldıklarını biliriz.

“Oh gel keyfim gel, esnafın parası şifalıdır”

Hiç bir hizmet vermeden maaşlar misafir ikramları şişirilmiş faturalar sömürülen sanat erbabı ve tüyü bitmemiş yetimin hakkı afiyet olsun beyler.

Sistemden beslenenler sistemi değiştirmez. İşte bu sistemden beslenenler bu kadar çok olursa bu sistem böyle kalır ve gider. Dünyanın hiçbir yerinde zorunlu aidat yoktur, ama bizde hala var.

Dünyada kominizim ile yönetilen ülkeler de kalmadı ama bizde zorunlu aidat alıyoruz. Esnaf 20 yıl çalışıp odasına zorunlu aidatını öderken kazara ödeme zorluğuna düşmeye görsün, hemen ilk icra onun bağlı olduğu ve yıllarca haybeye aidat ödediği o işkence odalarından gelir. Sormazlar “Allah aşkına sen niye aidatını ödemedin sıkıntın ne?” Onlar alacakları paraya bakarlar başkaca bir iş de yapmazlar. Ne esnafa, ne sanatkara, ne çiftçiye ne de zorunlu üye olmak zorunda kalanlara hiç bir yararı olmayan bu kuruluşlar sivil toplum kuruluşu olamaz, olsa olsa esnafı, sanatkarı çiftçiyi kontrol altında tutmak için kurulan faşist örgütlerdir.

Bir an önce bunlarda kurtulmak umuduyla” dedi.

Unutmadan Esnaf kredileri de ahbap çavuş ilişkileriyle verildiği de bilgimiz dahilinde olduğunu belirtmek isterim.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı