Kula Haberleri

16 Nisan 2024 - 07:53

Son Güncelleme :

16 Ocak 2023 - 9:17

38 Görüntülenme

AİLE OKULU PROJESİ KAPSAMINDA KULA İLÇESİNDE MUHTARLARA EĞİTİM VERİLDİ

Ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Okulu projesiyle bugüne kadar yaklaşık bir buçuk milyon aileye seminerlerle proje kapsamında ulaşıldı. Kapsamı her geçen gün genişleyen projeye muhtarlar da dâhil edildi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın, 12 Ağustos 2022’de katıldığı açılış töreniyle 81 ile yaygınlaştırılan Aile Okulu projesinde yaklaşık bir buçuk milyon aile eğitim aldı. Anne babalara sosyal beceri, aile içi iletişim yönetimi, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre ve ilk yardımın da aralarında bulunduğu 14 farklı konuda çok yönlü destek sağlanan projenin eğitimleri, 81 ilde bulunan 1000 halk eğitimi merkezinde gerçekleştiriliyor.

Eğitim içeriği sürekli güncellenen ve farklı kesimlerden birçok kişiye ulaştırılan eğitimlere muhtarlar da dâhil edildi. Aile Okulu projesiyle belirlenen 14 alanda Türkiye’nin dört bir yanında muhtarlara eğitim ve seminerler veriliyor.

Aile Okulu Projesi’nin kapsamının sürekli genişletildiğini belirten Kula Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin İZCİ, “Ailelerimize dokunan, onlara okul hizmeti veren, aile iletişiminin tıkanan kanallarını açmalarında rehberlik eden, çocuklarla iletişimi desteklemeye çalışan ve aynı zamanda kültürel, ahlaki değerlerimizin hatırlatıldığı, teknoloji ve madde bağımlılığı gibi konulardaki mücadelemizin de önemli bir unsuru olan Aile Okulu projesine,  Muhtarlarımız da dahil oldular. Muhtarlarımız Mahallelerinde,  Görev bölgelerinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması, sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında birer gönüllü elçi olarak devlet ve millet arasında köprü vazifesini yerine getiriyorlar. Kula Halk Eğitimi Merkezi olarak Muhtarlarımızın temsil güçlerini destekleyen, aileleriyle iletişimini güçlendiren eğitimler vermeye çalışıyoruz. Muhtarlarımız vasıtasıyla daha fazla ailemize ulaşma gayretindeyiz. Projeye bu anlamlı katkı ve destekler verecek olan Kula İlçemizdeki muhtarlarımıza gayretlerinden dolayı şimdiden çok teşekkür ederim dedi.

Kula İlçe Milli Eğitim müdürü Zakir OKULMUŞ; Kula Halk Eğitimi Merkezi faaliyetlerinin eğitime erişim ve birçok konuda kurumlarla vatandaşlar arasında koordinasyonu sağlamak gibi önemli bir görevi yerine getirmektedir. Dedi. OKULMUŞ, Bu bağlamda Muhtarlara verilen Seminer ve kurslar dönüt açısından çok güzel başarılara vesile olacaktır diye belirtti.

Sosyal beceri, aile içi iletişim yönetimi, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre, ilk yardımın aralarında bulunduğu 14 farklı konuda eğitimi Kula ilçesinde Muhtarların tamamı seminerlere katıldı. Kula Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin İZCİ Kula ilçesindeki 62 Mahalle muhtarına teşekkür etti.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı