Kula Haberleri

27 Temmuz 2024 - 03:55

Son Güncelleme :

26 Ocak 2024 - 13:54

35 Görüntülenme

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ramazan Duman Manisa’da ki gazeteciler ile bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.
Belediye Başkan Adayı Ramazan Duman açıklamasında;
Değerli dostlar, değerli basın mensupları, şu an karşınızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum; öncelikle bugün yanımda olan Gelecek partisi il başkanı Yaşar Artar ve Saadet partisi il başkanı Sezai Yılmaz başkanlarıma, ilçe yönetim kurulu, il kadın kollarına, parti delegasyonlarımıza, burada benimle birlikte oldukları için teşekkür ederim.
Sizin karşınızda, kamuoyuna, Şehzadeler Belediye başkan adaylığının duyurusu ve açıklamasında değerli basın mensuplarımızla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.
Bugün adaylık açıklamasında öncelikle bana destek olan Gelecek partisi ve Saadet Partisi yetkili kurullarına teşekkür ediyorum
Değerli bası mensupları, Şehzadeler Belediye başkanlığı için adaylığımı düşünürken en büyük motivasyonum ailemin bana verdiği destekti, onlara da teşekkür ediyorum.
Değerli basın mensupları, dostlarım, önce kendimi tanıtayım
Ramazan Duman kimdir…
Ramazan Duman, 1974’te Manisa’da doğdu. Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Duman, ilkokulu Şehzadeler ilçesi Hamzabeyli mahallesinde okudu. Orta ve liseyi Manisa İmam Hatip Lisesi’nde bitirdi. Üniversiteyi (Kamu Yönetimi) yarıda bıraktı.
Askerliği bitirdikten sonra Manisa’da esnaflık hayatına atıldı. Yaklaşık 8 yıldır Manisa Denge gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor. Yine Manisa ETV’de “Ramazan Duman ile Gündem” canlı yayın programı yapıyor. 200’e yakın yayınlanmış köşe yazısı, 150 civarı canlı yayın programı yaptı. Duman Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği’nde teşkilat başkanlığı yaptı.
Ramazan Duman Evli ve 2 erkek çocuk babasıdır.
Arkadaşlar içinizden biriyim; hem çiftçiyim, hem esnafım; hem basın sektöründe televizyonda gazetede yazdım –çizdim, program yaptım, hem bu ilçemde halkla içice yaşadım; hem köy kökenliyim hem de şehir kültürüne bağlandım. Ben burada kazandım- burada geçindim; ailem burada, -Hani bazıları gibi başka illerde sayfiyelerde oturmadım-; çocuklarımı burada büyüttüm, okuyorlar; burada halkla birlikte dertlendim, halkla sevindim; ben buranın, Manisa’ nın, Şehzadelerin evladıyım. Beni bilen bilir, dün ne isek bugün de aynıyız. Manevi değerlere saygılı ve samimi yaşayan biriyim. Devletimin kurucu değerlerini ve Mustafa Kemal’i baş tacı yaparız. Ben şeffaf bir insanım, inandığımı söyler, inanmadığımı ‘mış…’ gibi yapmam. Dürüstlük şiarımdır ama insanız hatamız olursa yapıcı eleştiriye de açık bir insanım; hep ben bilirim demem. Bu toplumun medeni ve milli mirasını öne çıkarmanın sorumluğunu taşıdığımıza inanırım; bu halkın bu mayası Şehzadeler de daha bir güçlü kök salacaktır; şehrin sorunlarını biliyorum. Ben birlikte başaracağımız ortak değerler arasında güzel bir belediye hayal ettim; elimi taşın altına sokmaya karar verdim; seçmen takdir ederse Şehzadeler Belediye Başkanlığı’na adayım.
Şimdi gelelim projelerden kısa kısa başlıklara;
Önce sorunu teşhis edelim;
Manisa büyüyor ama fakirleşiyor da; ülkede ekonomik kriz nedeniyle yoksulluk sınırının altında yaşayan aile sayısı yükseldi, Devletin sosyal yardımlarında artış var, aynı akıbet Manisa’ da da yaşanıyor, özellikle Şehzadeler sınırlarında. 5 yıl önce Manisa’ da yardımlardan toplam 250 bin kişi yararlanırken, bu sayı geçen yıl toplam 434 bine yükseldi. 167 Bin nüfuslu Şehzadeler’ de toplam nüfusun 9’ da biri yaşarken, yardımın 4’ te birlik bölümü bu ilçede dağıtıldı. Buna Şehzadeler bölgesinde genç nüfus azalışını da ekleyin; bu bölge giderek daha fakirleşmekte ve şehir eskimekte, nüfus yaşlanmakta, gelir azalmaktadır.
Diğer yandan,
Bölgemizde tarımda da büyük sorunlar var. Şehzadeler bölgesi köyleriyle birlikte tarım üretiminde de önemli bir kazanç sağlıyordu, bu da azaldı. Çiftçinin malını ucuza almak, ürünü değersizleştirmek, onu toprağa küstürür. Aksine çiftçi köyde kalınca istihdam yani işgücü çeşitlenir, sanayi sektörüne hammadde sağlar; en başta toprağı korur, işlenirse ekmek yemek olur, ülkenin beslenme ihtiyacını karşılar. Şehzadeler belediye Başkanlığı layık görülürse, belediye tarafından ucuz girdi temini ve satış kooperasyonlarında destek olacağız. Çünkü biliyoruz ki piyasa düzenleyici doğru adımlar atılırsa, bir yandan tarımda girdi maliyetleri azaltılıp öte yandan çiftçinin geliri arttırılabilir; bu gelir artışı da çarşı-pazara yansır; alışveriş artar, yatırım olur, gelir çoğalır. Biz bu konuda projeler üretiyoruz; konuyu biliyor, tarımı tanıyor, yapılacakları planlıyoruz; hazırız.
Manisa’ da kira ve ev sahibi olmak artık büyük bir dert; aslında bu rant ekonomisinin bir sonucudur. Öte yandan Manisa’ da asgari ücret düzeyi ya da bunun ancak biraz üzerinde çalışan geliri göz önüne alındığında mesken sorunları çok daha büyüyor. Bu konu biraz da hem iktidarın hem de büyükşehirin bölgesel bir kalkınma modeli olmamasından kaynaklanıyor.
Aslında Siyaset ve İmar zenginleri bu ülkeye ekonomik adaletsizliklere yol açan ahlaki yozlaşmanın bizatihi sorumlularıdır; çiftçi, esnaf, işçi, işveren, tüm üretici kesimler ve halk bu siyasi yozlaşma nedeniyle şehir zenginliği içinde ortak bir huzur ve gelir artışından faydalanamıyor.
Bizim belediyeciliğimizde en başta ahlaki siyaset ve hakkaniyetli, güvenilir ve şeffaf hizmet belediyeciliği öne çıkacaktır.
Bizim vizyonumuz yerelde kalkınmayı da esas alıyor. Bakın Manisa’ da sürekli yatırımlar merkeze toplanıyor. Dengesizlik biraz da hacimsiz bir büyüme ve plansızlıktan kaynaklanıyor. Biz yerleşimi ve kısmen ‘yeşil fabrikalaşmayı’ biraz daha köylere yaymanın çabası içinde olacağız. Hatta belki kırsalda ve köylerde kullanışlı konut projeleri için bazı prototip çalışmalarımız bile olabilir; köylerimiz Avrupai olsun isteriz… Evlerimiz daha sağlıklı ve kırsal yaşamı da destekleyen biçimiyle doğa ile uyumlu ama modern bir yaşam isteriz. Bunun için çabalayacağız.
Birçok projemiz var. İnanın belediyenin parasını çar-çur etmeyeceğiz; iyi planlama ve azami sosyal adalet ile çağdaş bir şehircilik üzerine yoğunlaşacağız.
Temiz çevre, park bahçe bakımı, sokak güzelleştirmeleri, bunlar zaten klasik belediyeciğin yapması gereken işler; düğün salonlarının girişimcilere açılması, hobi işletmelerinin teşviki, kırsal kalkınma projeleri, engelli erişelebilirliği konularında zaten sorumluluklarımız var, biz bunları zaten yapacağız. Hem de halkın katılım ve muhtarlarımızın mahalle sorunlarını dinleyerek çözeceğiz.
Ben kamuoyuna adaylığımı açıklarken şeffaflık, birlikte yönetim, uzman kadrolarla akılcı çözümler, tasarruflu harcama ve bütçe denetimi vaat ediyorum; ilçemizde belediyeciliğin sosyal fayda temelli ve huzurlu bir yaşam alanında, temiz bir cevrede yasamalarını sağlamak için çalışacağız.
31 Mart yerel seçimlerinin ülkemize ve Manisa ‘hayırlar getirmesini temenni ederim

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı