Kula Haberleri

27 Temmuz 2024 - 06:31

Son Güncelleme :

29 Ağustos 2023 - 8:32

139 Görüntülenme

Kula, İşgalden Kurtuluşunun 101. Yıldönümü ve Beşibiryerde Turizm Sanat Festivali’ne Hazırlanıyor
Manisa’nın Kula ilçesi düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kurtuluş konserleri kapsamında 4 Eylül Pazartesi günü, Kula’da sahne alacak sanatçı Kutsi’nin konseri ile ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlanacak. İlçenin kurtuluş günü olan 4 Eylül kutlama programında çelenk sunma, hisarkapı mevkiinden başlayan kurtuluş korteji, folklorik gösteriler ve saat:17.00’de ise Kula leblebiciler sitesi mevkiinde cirit müsabakası gerçekleştirilecek.
Beşibiryerde Turizm ve Sanat Festivali 12 Eylül’de Başlıyor
Kula’da her yıl geleneksel olarak Beşibiryerde Turizm ve Sanat Festivali ise bu yıl 12-19 Eylül tarihleri arasında kurulacak panayırlar, çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri ve 17-18-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirmesi planlanan sanatçılar Mustafa Yıldızdoğan, Emir Can İğrek ve Zara konserleri ile sanat severleri Kula’da ağırlayacak.
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Eylül, bizler için kurtuluşun ayı, zaferin adıdır. Büyük bir mücadele ve özveri sayesinde düşmanları yurdumuzdan attıktan sonra, Kurtuluş Savaşı’ndaki şehirlerimizin kurtuluş günlerini, gurur ve coşkuyla birlik ve beraberlik içerisinde kutlamak bizler için önemlidir. Aynı zamanda her yıl olduğu gibi belediyemiz kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Beşibiryerde Kültür ve Sanat Festivali’mizi Eylül ayının 3. haftasında gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı stres ve yorgunluğunu atmaları ve eğlenmeleri için festivalimize davet ediyoruz” dedi.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı