Kula Haberleri

16 Nisan 2024 - 12:48

Son Güncelleme :

09 Aralık 2022 - 14:05

50 Görüntülenme

Kula Deri İhtisas ve Karma OSB Altyapı İhale Sözleşmesi İmzalandı.

Kula Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) altyapı inşaatı için ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı.

24 Kasım 2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında gerçekleştirilen Kula Deri İhtisas ve Karma OSB Altyapı Yapım işi ihalesi sonucunda ihaleyi alan NB Biçer İnşaat firması ile altyapı yapım sözleşmesi imzalandı. Kula’da ilk olarak Deri OSB olarak 1997 yılında kurulan 2020 yılında sektör grubu karmaya dönüşen ve ilçenin kalkınmasına, istihdamın arttırılmasına yönelik önemli projelerden birisi olan Kula Deri İhtisas ve Karma OSB altyapı ihale sözleşmesi, Kula Belediye Başkanı ve Kula Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosun, OSB Bölge Müdürü vesile Canseven Tuncel, ihaleyi kazanan NB Biçer İnşaat firma yetkilileri arasında Kula 1. Noteri Orhun Sezer huzurunda imzalandı. Alt yapı ihale sözleşmesi ile bölgede gerçekleştirilmesi planlanan 258 hektarlık alanın 1. Etabı olan 81,6 hektarlık kısmında yol, atık su, yağmursuyu, içme suyu, Telekom ve YGAG elektrik şebekesi inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işi, 2023 yılı sonunda tamamlanacak.

İmza töreninde konuşan Kula Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosun; “ İlçemizde Deri OSB olarak 1997’de kurulan Organize Sanayi Bölgesi hayaliyle 2017 yılında arazi sınırlarını güncellendi, 2019 yılında Kula Belediyesi olarak %69 hissesini devraldık 2020 yılının başında Organize Sanayi Bölgesi’nin sektör grubu karmaya dönüştü bu sebeple yeniden düzenlenen imar planları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı. 12 Şubat 2020’de yatırım programına alındı, 2021 yılında altyapı uygulama projeleri tamamlanıp onaylandı, geçtiğimiz 24 Kasım’da altyapı ihalesi yapıldı bugün itibariyle de ihaleyi kazanan yüklenici firma ile inşaat sözleşmesini imzaladık.
Devletimizin gücü ve durmaksızın devam eden çalışmalarımız ile OSB ile ilgili zor süreçler aşıldı. Bir dakika bile zaman kaybetmeden süreçte gerekli olan işlemleri tamamlayarak az zamana çok büyük işler sığdırdık. Bunları yaparken yekvücut olduk, ortak bir bakış açısı ile hareket ettik. Bunun içerisinde müteşebbislerimizde büyük rol aldı. Şimdi yatırımların yapıldığı, üretime geçilecek bir sürece giriyoruz. Bundan böyle Kula, OSB sayesinde daha çok yatırım, daha çok üretim ve istihdam ile konuşulacak. Organize Sanayi Bölgesi hedefimizin bu seviyeye getirilmesinde Gençlik ve Spor Bakanımız hemşehrimiz Sn. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank, bize büyük destek verdi, tıkandığımız noktalarda önümüzü açtı. Manisa Valimiz Sn. Yaşar Karadeniz, Kaymakamımız Birkan Tatlısöz, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, Kalkınma Ajanları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, bugüne kadar emek veren tüm Valilerimize, Kaymakamlarımıza, bütün Müteşebbislere, Kula Dericiler Kooperatifinin tüm Başkan ve üyelerine bir kez daha sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

OSB Bölge Müdürlüğü binasında gerçekleşen sözleşme imza törenine, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Eyüp Yavuz Aşkın, OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kula Dericiler Odası yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı